Vi har hatt trening ca. hver 14. dag med de av valpeeierne som ville. Vi er stolte av at 3 har kvalifiseringsprøven i jakt, 2 har tatt bronsemerke og en trener spor.

57.dag

Gjengen vår: Tippi, Indie, Tilly og Step.

21.07.17 Da dro den siste valp (Jamie) fra oss. Jamie og Tilly har hatt en fin dag med en liten biltur til stranden hvor de har svømt litegranne begge to. Etterpå hadde Tilly besøk av sin dansk-svenske gårdshunde venner. 

Nå da valpene er reist blir det ikke skrevet mer på valpedagboken. Men valpeeierne har laget en egen facebookgruppe der vi kan gi hverandre råd og dele opplevelser

56.dag

Tøffe Irene og Doris på vei til Sverige

20.07.17 Så var de to igjen, Tilly og Jamie syns nok at det er litt rart. De er nå bestevenner og vi har gått en fin tur til jordet sammen med Indie. Leia, Primus og Doris kom seg vel avgårde. Fikk oppdatering da Sveriges farene var halveis. En 7 timers busstur med valp er ikke for pyser.

55.dag

Henter valp

19.07.17 Da er de første reist. De dro ved godt mot både hunde og mennesker. Og de tilbakemeldinger vi har fått har så langt, tyder på at det har gått fint. Litt rart med en så liten gjeng, glemte meg da jeg laget mat til dem i kveld. Håper Victor, Rocky, Reachie og  Skippy sover lenge..........

 

54.dag

18.07.17 Siste kveld med hele gjengen. Akkurat nå kjennes det vedmodig. Men vi kan ikke gjøre den jobben som skal til for videre sosialisering og vi har veldig flotte mennesker som tar over. Så alt i alt er det også en god følelse. Og ikke minst beholder vi en liten tispe"Tilly" (uten)

53.dag

Vi liker buret vårt!

17.07.17 Valpene har vært hos dyrlegen og funnet i orden alle sammen. Vi har hatt valpetreff. Det var koselig å se så mange. Det hele endte med at hann h.foran sovet under terrassen så Frank måtte igang med brekkjern. Pinlig litt av noen oppdrettere.

52.dag

Tippi leker med barnebarna

16.07.17 Valpene har fått sin siste markkur I dag. Det var en tbl. men den gikk ned med litt leverpostej. Ellers gleder vi oss til å se mange valpekjøpere til groomingdag i morgen.

51.dag

Brun hann

15.07.17 Valpene har vært sluppet løs i hele hagen 2 ganger i dag. Det er en vanskelig oppgave å holde orden på alle sammen men de syns det er veldig morsomt. De går der de ikke skal, i mitt blomsterbed og under terrassen. Brit har vært her og tatt bilder av dem i dag.

50.dag

Jentene koser med jentene

14.07.17 I dag har vi vært på besøk hos jentene i vår lokale dyrebutikk "Høvik dyrebutikk". Valpene var ganske greie på bilturen dit. Må innerømme at gutta atter en gang var best. 

49.dag

13.07.17 valpene er testet på ball, dummier og fuglevinge idag. Vi fikk ikke tatt noen bilder dessverre for vi var alle opptatt av å følge med. Det var flinke hunder og gøy å se hvordan deres raseegenskaper kom til uttrykk.

De har også i dag hatt besøk av sine nye små venner. Litt slitne nå, så vi håper at de også sover til 06:30 i morgen­čĄ×

48.dag

Trøtte etter lek med nye venner.

12.07.17 Vi har hatt mye besøk i dag. Først var Marianne her og da sto de veldig pent på bordet. Så var en halvsøster og deretter en halvbror innenom. Nå i kveld kom 5 små dansk-svenske gårdsvalper(5 uker). Våre valper tok pent i mot gjestene og etter å ha lekt med dem sovet de i en klump. 

47.dag

Vi vil også ut.....

11.07.17 I kveld kommer Marianne som har Hasse (pappa til valpene) fra Danmark for å se på dem. På valpekosen i kveld kommer bare Rebekka resten er på ferie.

46.dag

Fem fine frøkner på tur

10.07.17 Min venninne Lise og jeg har brukt kvelden på å kjøre rundt med valper og gått tur i ukjent terreng. Først frøknene og deretter gutta på tur. De søkte etter godbiter og da er det bare nesen rett ned når jeg blåser søk på fløyten. De fikk også gått på litt ekkelt metalgulv. Alt i alt fikk de opplevd veldig mye.

45.dag

Sarbuvollen Høvik

9.07.17 Første biltur for valpene. De første 4 hylte på turen frem og tilbake fra stranden. De siste 5 var helt rolig og sovnet på veien hjem. Jeg tenker på om de ble mer urolige av at jeg hadde med Indie på første tur. Ny tur i morgen. Tispe h. foran vant svømmekonkurransem.

44.dag

hann h.foran

8.07.17 Det er noen sprelske valper vi har hatt i hagen i dag. Jeg og min søster hadde 4 stk. løs av gangen i hagen og jeg skal si det litt å holde orden på. De som var igjen i bingen stod og bråkte og ville også ut-

43.dag

Brun tispe

7.07.17 Vi har utvidet bingen og det syns de er skikkelig morsomt. De styrter avsted, tumler og leker. Indie har travelt å rappe deres baller og leker og hopper ut av bingen med dem. 

42.dag

Hann h.bak 4670gr.

6.07.17 I går hadde vi alle valpene oppstilt på bordet og tok bilder av dem. Brit som tok bilder av dem har gjort det mange ganger før og det gikk som smurt. Det er uansett lurt og venne dem til å stille på et bord med tanke på dyrelegebesøk og annen type håndtering. 

41.dag

Hann h.foran

5.07.17 Vi har hatt 2 "runaway girls" i dag. Tispe uten og ridge kom seg ut av bingen nede på gresset. Jeg oppdaget det da de selv syns det ble skummelt og laget hylekor. De var veldige glade for å se meg. Jeg hadde forutsett dette mens andre i husstanden mente at det var usansynelig. Det har vært snekkerier her i kveld. 

40.dag

Valpekos med turgåing

4.07.17 I dag har vi gått tur i veien med alle valpene. Noen var veldig flinke mens andre strøk i turgåing. Det må nok trenes mer. 

39.dag

3.07.17 Vi har hatt besøk av en 10 uker gammel gordonsettervalp Tindra. Det gikk fint til hun ble veldig varm i trøya og da måtte hun ut av binga.

38.dag

Tispe leker med mormor.

2.07.17 Nå har de startet med ulvetime. Det vil si en time bajas lek mellom 23-00. På dette tidspunkt er de inne i gangen og burde egentlig sove. 

37.dag

1.07.17 Johan og Fridtjof passer valper mens vi er i bryllup i Sverige. Meldingene går på at valpene trives og har fått en dusj med hageslangen.

36.dag

De vil gjerne hilse på onkel Persson

30.06.17 Vi har laget valpebinge på gresset nede ved dukkestua. Det var veldig glade valper som kom dit i morges. Fikk dessverre ikke foreviget det. Men en liten videosnutt når de skulle ha mat ble det til. De er blitt ganske flinke på fløyten.

 

35.dag

Tispe uten og hannen h.bak lekte og plutselig sovnet han.

29.06.17 I dag er det 3 uker til at jeg skal ha lagt kabalen om hvem som skal ha hvilken valp og de skal flytte herfra. Det er fra nå av at valpene viser karakter og den skjer mye med utseende og størrelse. Den brune tispen som var størst lenge er nå nest minst av alle valpene

34.dag

De elsker barn men ikke helt ferdig oppdratt­čśü

28.06.17  Idag har valpene vært utsatt for mye bråk. Det hadde røket en vannledning hos naboen. Så kommunen har vært her med store maskiner og gravd. Det tok de med stoisk ro. 

33.dag

Brun gutt og tispe h.foran.

27.06.17 Valpene leker mye og til tider blir det litt tøft. Da hyler de opp og det er god læring for dem. Det er ikke noen som skiller seg ut som bråkmakere men det ser ikke bra ut når en stor tar en mindre. Men neste gang kan det være omvendt.

32.dag

Sånn er jeg merket, hann h.foran

26.06.17 Valpene får nå 3 måltider pr. dag. Oppbløtet tørrfôr og valpevom. Jeg tror de liker vommen best. Jeg blåser i fløyten hver gang de skal få mat og i dag var det faktisk reaksjon. 

31.dag

Hann h.foran

25.06.17 Valpene går fint opp i vekt. De fleste ligger rundt 2600gr. Vi er begynt å stille dem opp på bordet for å se på kroppene deres og venne dem til å stå pent. Dette er mest av interesse for dem som ønsker å gå på utstilling.

jeg har prøvd meg på en ny video.

30.dag

Valpesosialisering

24.06.17 Her er navnene valpene skal hete på stamtavlen: 

Hanner:
*Work of Time's Never Back Down
*Work of Time's Never Without
*Work of Time's Never Turn Back
*Work of Time's Never Have I Ever

Tisper:
*Work of Time's Never Say Never
*Work of Time's Never Out of Reach
*Work of Time's Never Mind
*Work of Time's Never to Silly Tilly
*Work of Time's Never Nude

Jeg ga opp å finne på noe som kunne flettes inn i det noen har sagt de skal hete til hverdag. Så det ble jentene mine som bestemte det. Er det noen som har preferanse er det bare å si ifra. Kullet blir registert på onsdag men navnene først mot hver enkel valp når de er 7 uker.

29.dag

Mormor passer valp.

23.06.17 Gjengen her blir stadig mer aktive. Den brune tispen har 2 ganger klatret opp av trappen og lagt seg i hunderommet. Antar at hun ønsket litt fred.

28.dag

Stående buffet

22.06.17 Valpene har fått klipp klør i dag. Det er ikke noe de syns er spes. gøy. Det blir endel piping og Indie følger godt med. Det ser ut til at jeg fikk tatt den tette melkeganger på Indie­čĄ×

27.dag

21.06.17 Koselig valpekos i dag. Valpene fikk markkur og prøvd halsbånd. Noen syns det klødde veldig, andre brydde seg ikke. 

Indie har fått en tett melkegang som jeg jobber med hver gang hun suger. Det er som å være på jobben.

26.dag

20.06.17 I dag har valpene vært ute nesten hele dagen. Alle veier nå ca.2000gr. unntatt den minste tispen(v.foran) 1650gr. og den ene hannen(h.bak) 2330gr. som er blitt stor etter de begynte å spise mat. 

25.dag

Hann (uten) syns at det var morsomt i gresset.

19.06.17 Valpene er stortsett ute nå, hvor det er så mildt vejret. De er enten på terrassen eller ved inngangspartiet, litt avhengig av hvor vi er.  I dag har jeg hatt alle på en alenetur i gresset. Det syns jeg de taklet veldig bra. De syns det var spennende å snuse i gresset.

24.dag

18.06.17  Det er skjedd mye med valpene mens jeg har vært borte. De har gått opp 300 gr. i vekt og tennene er kommet frem. Som dere ser av bildet, er det veldig gøy å bite i føtter og sko. 

Neste valpekos onsdag 21.06.17 kl. 18:00-19:30 deretter torsdag 29.06.17 kl.18:00-19:30.

21.dag

Valpene spiser av valpeskål.

15.06.17 Valpene har fått 2 måltider i dag og er veldig fornøyd med det. Det blir mye gris men Indie er flink til å få dem rene etterpå. Valpene skal i følge boka kunne høre rundt 20.dag men de pleier å flasse litt i ørene når det skjer. Jeg ser ingenting men det kan være fordi Indie slikker dem så mye at det blir borte. 

Jeg er bortreist til søndag så det blir 2 dager uten valpedagbok. De blir passet av Frank og mine snille svigerforeldre.

20.dag

Valpekos

14.06.17 Valpekos i dag. Vi ga valpene mat for første gang. Det likte de veldig godt. Jeg kommer nå fremover til gi dem faste måltider med en blanding av vom og tørrfôr. 

19.dag

Tispe Ridge hjelper til mer å legge inn vekter. Hun kunne dessverre kun skrive bbbbbbb

13.06.17 Skal si det har blitt fart i valpene de siste dager. Nå går de ut av Indie's seng hvor hun nå stortsett mater dem og så er de overalt i rommet. De krabber under senge og gjemmer seg bak møbler. Jeg tror snart de er klare for å komme litt ut.

18.dag

12.06.17 Teksten jeg la inn igår er ikke lagret. Håper dere så den nye video'en.

17.dag

Tispe Ridge koser med mamma

11.06.17 Nå likner de på små hunder. De går på alle fire med litt knall og fall, de bjeffer og leker med hverandre. De har forsatt pen vektoppgang men Indie begynner å bli sliten så på onsdag skal jeg begynne med litt valpefôr til dem. 

16.dag

Tispe (uten) koser seg i senga til mamma'en sin.

10.06.17 Alle valpene har nå åpne øyer men de har liten evne til å se ennå. Pupillene skal begynne å reagerer i løpet av et par dager. Netthinnen er først utviklet ved 4-5 ukers alderen og synssenteret ved 7-8 uker. Heller ikke da ser de som en voksen hund. 

Valpekos 14.06.17 kl. 18:00-19:30.  Alle valpekjøpere er hjertelig velkommen.

15.dag

Tispe størst og minst. Vekten skiller 390gr

9.06.17 Jeg har lagt til en video-snutt under video-Never-kullet. Indie fortrekker nå å stelle og amme i sin egen seng. Så jeg må nok snart flytte dem alle ned på hunderommet så plassen blir bedre. 

 

14.dag

Tispe h.foran født som nr:3 veide 430gr I dag 1kg akkurat

8.06.17 I dag var det dagen for første markkur. Alle fikk en liten stripe med paste Banminth 2,2, som de ikke syns var godt. De fikk en sup melk etterpå for den vonde smaken. Selvom Indie har fått mange markkurer p.g.a Danmark besøk, kan hun frigi mark gjennom morsmelken derfor kuren. Det blir ny om 14 dager.

Alle har mer eller mindre åpne øyne. Tispe (uten) har helt åpne mens brun tispe har såvidt litt blått i øyekroken.

 

 

13.dag

7.06.17 Mange av valpene har rundet 1kg idag. De er alle oppe på alle 4 i kortere eller lengre perioder. Det begynner å glippe til øyne inne ved neseroten på flere av dem. 

12.dag

06.06.17 Rolig gjeng i valpekasse. Vi har også i dag hatt besøk av en hyggelig gjeng valpekjøpere som har kost med de små. 

11.dag

Hann bak født som 8 kl: 11:45 veide da 451gr.
Idag veier han 988gr.

5.06.17 Det begynner å bli liv i kassen. Alle står og vagger på alle fire. Det blir mye knall og fall, de stuper, faller på siden ruller rundt. Jeg har tatt video men sliter med å laste den opp her. Vi mangler en på doblet vekt på alle men det er kun noen få gram. 

10.dag

Brun hann født som nr:6 kl.09:30 vekt 377gr. I dag veide 740gr.

4.06.17 Nok en valp har doblet vekten sin. Da mangler det bare 4 på doblet fødselsvekt. Tipper de er der i morgen. Vi har hatt besøk av hyggelige valpekjøpere i går og i dag. Indie har ikke noe imot å vise frem sine små.

9.dag

Tispe Ridge (hun har en liten verv på ryggen) født som nr.5 kl. 09:15 veide 403gr. I dag hadde hun doblet veketen sin og veide 830gr.

3.06.17 Valpene er fine og rolige mellom måltidene nå. Indie er en fin og rolig mamma som holder det veldig rent i kassen. 3 tisper og en hann har doblet sin vekt. Det er vanlig at valper har gjort det rundt 10.dag

8.dag

Brun tispe født kl:08:55 som nr:4 veide 440gr. I dag veide 820gr.

02.06.17 I går fant jeg en flått på den lille brune tispen. Den hadde heldigvis ikke fyllt seg og var lett å fjerne. Jeg har ikke villet gi Indie flåttmiddel da hun var gravid selvom det skulle være greit. Jeg vurderer å gi det nå men det hjelper nok ikke valpene. Flåtten ligger jo i pelsen og kryper over på valpene. Ekkelt!

7.dag

Tispe (v.foran) født sist kl:12:30 veide 290gr. I dag 500gr.
Man må være smart når man er liten. Hun legger veldig ofte mellom Indie's lår slik at hun ikke blir skjøvet bort.

1.06.17 I dag har jeg klippet negler på alle valpene. Det kommer jeg til å gjøre hver torsdag til de reiser. Har de for lange negler vil de klore opp Indie og hverandre. Fin vektoppgang i dag også.

6.dag

Hann (uten) født 07:42 veide 403gr. Idag var vekten 630gr.
Første mann på vei ut av kassen.

31.05.17 Jeg så første mann på vei ut av kassen i går kveld. På et tidspunkt i natt krøp 3 ut til Indie. De ble oppdaget og puttet pent tilbake. Indie legger seg på gulvet rett utenfor kassa når hun blir for varm og derfor vil de ut. Ny plank lagt på i dag tidlig. 

5.dag

Tispe(uten) født først, kl. 07:20 veide 434gr. og veier 540gr. i dag.

30.05.17 Rolig dag i valpekassen i dag. Indie har ikke så mye etterrier og har ikke gravd i hagen. Det er deilig for henne men også for oss som ikke må tørke nese og poter hele tiden. Alle 9 har gått fint opp i vekt og er speke alle sammen.

4.dag

Det blir ny kasse til å legge dem i morgen. De elsker egentlig å ligge og kumpe seg sammen i denne her. Bruker den når jeg veier og skifter på valpekassen.

29.05.17 Ved veiing i dag hadde alle gått opp 70-130 gr. fra fødselsvekten. Den lille brune hannen som Nora justerte i nakken i går, hadde gått opp 60gr. på siste døgnet. 

28.05.17 Nora som både er dyre og-menneskekiropraktor har gått igjennom alle valpene og gitt små justeringer der det trengtes. Her er det den lille brune hannen som blir justert i nakken. Nora har bare et florlett trykk på punktet.

2.dag

27.05.17 Idag har kullets halvsøsken, 4 års bursdag. De har sin egen facebookgruppe der de nå gratulerer hverandre.

Indie har hatt en dag med etterrier. De to livmorhornene trekker seg sammen og det gjør vondt. Når hun har vondt skal hun ut og grave i hagen. Det gir endel gris i kassen og mye vasking.

Valpene har nå mistet den lille navlesnoren og har gått greit opp i vekt. Det har vært en fin og rolig dag i kassen.

Hann h.foran: Født som valp nr.7 kl:10:05. Han veide 405gr ved fødsel og 417gr. i dag

Nora veier valpene

1.dag

26.05.17 I dag har vi alle vært litt slitne. Vi har veid valpene og alle har beholdt fødselsvekten og noen har økt litt. Det er vanlig at de fleste pattedyr taper inntil 10% etter fødsel, så jeg er strålende fornøyd med vektene. Vi veier hver dag, sjekker at merkingen sitter og ser nøye over hver enkel valp. Jeg tror at det er lettere å oppdage hvis det er noe galt på det måten. Jordmor i meg antar jeg,

Fødslen

Indie likte å bli massert bak på ryggen under fødsel. Her var Nora i gang.

25.05.17 Indie startet med rier onsdag ettermiddag, først bare litt pesete en gang imellom men utover natten mer pesing og litt piping. Første valp sort tispe uten merke kom kl:07:20, siste valp kl:12:30 sort tispe venstre foran. Det var en tøff fødsel for Indie selvom alt gikk fint. Da sist valp var født roet hun seg og ammet dem lenge. Etter det fikk Indie et bad og vi fikk skiftet på valpekassen for endte gang. 

7 av valpene veide mellom 400-450gr. Brun hann 377gr. og den minste tispen 290gr. Fødselsvekt trenger ikke gjenspeile vekt størrelse senere. 

21.05.17 Indie er til tider litt tungpusten men ved godt mot. Hun gleder seg til tur selvom det går litt sakte. Jeg ser nå at valpene sparker når jeg sitter og ser på magen. I dag skal jeg gjøre i stand valpekassen og de tingene som jeg trenger for fødselen. Jeg har lister til å skrive opp når hver valp kommer, hva den veier og om morkaken er kommet. Jeg har korrekturlakk til å merke valpene med dersom det kommer flere av samme kjønn og farge. Jeg har også et ristimulerende middel dersom fødselen stoppet helt opp over tid. Det bruker jeg først når alt annet er prøvd. Jeg er tross alt jordmor på en alternativ fødeavdeling og kan mange triks.

 

14.05.17 Indie er blitt tyngre og sover mer. Hun er ganske sprek på tur selvom det hele er litt langsommere enn før. I dag har jeg kjent fosterbevegelser. Det var veldig gøy å kjenne hvordan de små dyttet på fingrene mine når jeg la flat hånd på magen hennes. Det er nok ikke lenge før vi kan se det utvendig. 

Bildet der Indie bærer et par sko er fra i går og det under er idag. Hun ser ikke så gravid ut ovenfra som fra siden. Jeg mener at det var i løpet av uke 8 at hun la seg så det syns ovenifra.

14.05.17 Blir stadig større. 2 uker igjen hvis hun ikke føder før som sist.

Vi dro til Danmark for paring av Indie 20.03.17. Det tok imidlertid litt tid før hun var klar for Hasse (se mer om ham under hannhund Hasse) så første parring ble 26.03.17. Det var ikke det at hun ikke likte ham for det gjorde hun både da og tidligere når de har hilst. Indie er meget selektiv når det gjelder hanner og hun har en kjærste på trening. 

Hasse bor nede ved tyske grensen i byen Gram. Det ble en del kjøring frem og tilbake mellom Gram og Aalborg hvor jentene mine bor. Indie og jeg overnattet også hos Marianne og Christian (Kennel Pearly Coat,hjemmet til Hasse) som er veldig hyggelige og gjestfrie. 

Jeg har selvfølgelig gjort endel forberedelser før parring på Indie. Hun er blitt sjekket av dyrelege, fått markkur og denne gang har hun blitt satt på et spesialfor for tisper som skal parres og de første 42 dager av svangerskapet. Fra første dag i løpetiden har hun stått på et Royal Caninfor 42D. 

 I påsken da hun var 3 uker på vei, kunne vi tydelig merke noen valnøtt store fosterblære i hennes mage. Jeg prøvde å telle men da de ligger i to horn, ble det hele tiden rot i tellingen. 

Da jeg ville være helt sikker på at det var valper, tok jeg og en venninne med tilgang på et ultralydapparat, en liten sjekk. Vi prøvde ikke telle valper, da måtte vi ha barbert Indie helt på magen og det ville jeg ikke. Hun trenger den beskyttelse på pattene når vi går i skogen. 

Indie har alltid vært en frisk hund og har kun vært til veterinær for vaksine. Hun har aldri vært halt. Jeg gir henne jevnlig massje og Nora som er kiropraktor og nå også utdannet på dyr, har justert henne. Indie hadde en låstning midt på ryggen etter alle parringsforsøkene. Så det var godt og få ordnet opp i. Nå gleder jeg meg til Nora kommer hjem så hun kan kjenne litt på henne igjen. På kennelen der Hasse bodde kunne de fortelle at de hadde hatt kiropraktor ute for å justere deres siste kull. De hadde hatt en liten tass som sugde dårlig. Etter en behandling hadde han hengt på puppen, morsomt!

7.05.17 Indie på siste trening, akkurat 3 uker igjen