Remus

Da har alle valpene reist til sine respektive hjem. Vi har opprettet en facebook-side der vi kan følge med på valpenes liv.

Deres far Remus "Rainesgift Over the Moon" døde dessverre i mars 2014 i en ulykke med toget.

SHOOTING DOG CERTIFICATE WINNER

Gonoskopi: Clear

Øye: Free januar 2013

H: 3/3
AD
: Free

Cert x 2 BIS

 

25.07.13

Noen søker mens andre tar en sup

Siste oppdatering på hjemmesiden i dag. I morgen reiser Frank og jeg med de voksne hundene på ferie til sommerhuset i Danmark. Nora vil være hjemme og kan ta i mot besøk.

Jeg har søk hver dag med valpene, da kaster jeg ut godbiter på plænen og valpene og Indie snuser etter dem.

24.07.13

Nero

Det er 4 flotte valper vi har igjen her. De tisser ikke inne og går fint i bånd. Vi har hatt besøk av Mozart som lekte med sine søsken og fikk en liten sup av mor.

23.07.13

Lille gutt som ikke lengre er minst.

Det har vært en samlet og enig gjeng i valpekassen i dag. De fire som er igjen, har stort sett sovet ganske tett. For oss som passer på dem er det nesten ikke jobb lengre. Ingen tiss i gangen denne morgen. 

Ellers er det blandede rapporter, desverre har en vært syk av vaksinen i natt og slapp idag. ellers er det variert hvordan spisingen har vært. Andrea har lagt ut bilder av hundene på facebook idag.

22.07.13

Penny

Indie er 3 år i dag, det ble feiret med restekjøtt til frokost. Ellers var det veldig vemodig å sende 7 av våres små gullklumper til sine respektive hjem. Men jeg gleder meg over hvilke flotte mennesker de skal tilbringe livene sine med. Jeg har kost meg med alle dere valpekjøpere på valpekos og under samtalene med dere. Jeg håper og tror at vi sammen har gjort en fin jobb med å sosialisere valpene.

Step, Nero, Penny og Loofy som er igjen har hatt en hyggelig kveld med familieselskap, mye kos på fanget

21.07.13

Drikker fra champagne kjøleren

Siste dag med hele gjengen samlet. De har spist litt dårligere i dag antakelig p.g.a varmen og ettervirkninger av vaksinen. Deres mormor prøvde å hjelpe dem ved å gå inn og kaste opp mat til dem. Hennes dietfôr er vel neppe noe til å fete opp valper med. 

20.07.13

Gjengen leker med Clara

Siste markkur i dag, det gikk veldig greit. Blandet det med leverpostej så det gikk ned på høykant. Hadde med Tispe HF og VF med på badetur. En valp var en rask handletur med Andrea på Centra.

I kveld har vi hatt besøk av Clara en fin liten dansk-svensk gårdshund. Spes. Hann VB lekte veldig gøy med henne.

19.07.13

"Mozart" VF

Varm og fin dag i valpekassen. Vi hadde med oss tispe Uten nede og bade sammen med Indie. Den lille frøken la på svøm etter sin mor. Dette kunne hun. Imorgen skal vi prøve noen andre, vi tar bilen ned så får de en liten biltur også.

Et par av hundene har kastet opp i dag. De er nok blitt litt syke av vaksinen de fikk onsdag. Det er ikke uvanlig at de kan være ugne opp til en uke etter vaksinen.

Ingen virket syke nå til kvelden da de lekte rundt i hagen. Det er en flott gjeng og jeg må si at de er en jevn gjeng når det gjelder gemytt. Jeg er vant med å ha en bråkebøtte i kullene men ikke i dette. 

18.07.13

Litt sliten oppretter koser med Tispe VF

Ser at jeg glemte å si at alle valpene var friske hos veterinæren i går. Milo var den eneste som hadde 2 testikler nede, resten 1. Dette er helt normalt og begge er som regel nede ved 3 mnd kontrollen.

Hannene uten og HF har vært på stallen med Andrea i dag. De sovnet på veien hjem.

17.07.13

Jeg er så stolt over den flotte gjengen med valper, jeg hadde med til veterinæren i dag. Jeg fikk så  mye skryt av hvor fantastiske de var at jeg nesten ble flau. Hver enkel valp sto rolig på bordet og fikk chip og sprøyte uten et kny. Etterhvert la de seg på gulvet for å sove.

Når det gjelder turen dit kjørte tispene i en bil og hannene i en annen. Tispene var fine og rolige mens gutta bråkte. Mulig det var noe med bilen?

Nora med tispene hos dyrlegen.

16.07.13

Poseleken?

De som skal ha hanner har fått greie på det idag. Vi hadde valpetreff med negleklipp der alle fikk prøvd seg. Tippi måtte en tur på bordet og bli stelt og klippet. Indie mangler nå så mye hår at det ikke er noe å klippe på.

15.07.13

I dag hadde vi erfarne hundefolk til å se på dem. Det var morro og høre hvordan de bedømte hver hund. Det var ikke noen store overraskelser når det gjalt utseende men noe på jaktinstinkter. Jeg har planen klar for hannene men er pt. litt forvirret hensyn til tispene.

Hann HF

14.07.13

Når valpene er løse i hagen, er det ikke lengre så gøy å leke i buskene ved terrassen. Nei nå er det mest gøy nede porten og buskene der. Porten er ikke ordentlig sikret så det syns vi ikke er like morsomt. 

13.07.13

Fin dag i valpebingen bortsett fra litt løs mage. Skulle teste søkeevnen til småtassene i går. Brukte da en grillpølse i bittesmå biter som de nok slet litt med i etterkant. De var flinke i søket av grillpølsebitene, men neste gang blir det nok noe annet.

Johan har "spylt" dem med hageslangen, noe de elsker.

12.07.13

Tispe VB

Ny vekt av valpene i går kveld. Alle hadde gått opp 700-800 gr. siden sist. Vi syns ikke de hadde spist så bra de siste dagene p.g.a varmen men det syns jo ikke akkurat på vekten. De har nok spist litt vel mye av sin mor. Indie har så mye melk nå at hun etterlater seg dammer der hun har ligget. Det er litt vanskelig å regulerer når hun går ut og inn av innhegningen som hun vil.

Jeg har satt opp 2 nye dager for valpekos, se under "valpekos"

11.07.13

Hann VB

Det har vært tur i bånd for alle valpene i løpet av de 2 siste dagene. Det er vanskelig å forestille seg hvor lang tid det faktisk tar å få tatt alle på tur. De sover og spiser det meste av dagen, så man må ta dem når de er opplagt for å se hvordan de oppfører seg. Jeg må si at de har vært flinke alle sammen. Det har nok hjulpet at de har hatt på seg halsbånd mange timer om dagen og vært noen turer i veien fra før.

 

10.07.13

I går kveld fikk valpene oppleve ordentlig tordenvær. Det ble en fin læringssituasjon da hverken Indie eller Tippi er redde. De skvatt litt første gang det braket men da de voksne var rolige, tok de det helt med ro under resten av tordenværet.

9.07.13

Tispe HF

I dag har mormor Tippi begynt å leke litt med dem. De må være i begrenset antall ellers blir det for mye. Valpene er begynt å skjønne at det ikke er melk å få hos henne.

De fikk badebasseng i går som de liker å plaske i.

08.07.13

Valpene elsker sin tunnel. De herjer og leker, inni, oppå og rundt den hele dagen.

7.07.13

Hann HF koser seg på tur i veien.

Det var noen på valpekos som lurte på hvor mye valpene veide. Her er ferske tall fra i går kveld:

Hanner :                                                  Tisper:

Uten:  3820                                               Uten:  4180

VB:     3900                                               VB:     3820

HB:     3700                                               HF:     3900

VF:     4000                                               VF:     3760

HF:     4340

Bryst:  3520

VBB:   3960

 

6.07.13

Per redder Hann HF

Dramatikk under valpekosen. Alle valpene var løs i hagen med hvert sitt lille halsbånd. Ved innsamling da alle var trøtte, manglet en valp. Hann høyre foran hadde krabbet inn under terrassen. Det var "noen" i familien Helk som ikke hadde gjort jobben sin med sikring av terrassen. Terrassebord ble fjernet og under der lå Hann HF. Han var mer trøtt enn traumatisert. 

5.07.13

Hann VBB

Valpene har fått på små halsbånd i forskjellige farger slik at de venne seg til bånd før de blir hentet. Vi har også tenkt å gå litt små turer med dem og da lønner det seg.

4.07.13

Tispe VF

Valpene har fått kennelnavn:

Tispene:

Work of Time's One Step Ahead

Work of Time's Rosie Lee 

Work of Time's Worth Every Penny 

Work of Time's Lily of the Valley

Hannene:

Work of Time's Once in a Lifetime 

Work of Time's Pimms O'Clock 

Work of Time's Top Notch 

Work of Time's Bee's Knees

Work of Time's Union Jack

Work of Time's Free as a Bird 

Work of Time's Blue Moon

 

 

 

 

 

 

 

 

3.07.13

Hann VF

Valpene får nå 4 måltider pr.dag og spiser bra. De får 2 med vom og 2 med  tørrfôr. Vi roper: Kom! og blåster 2 ganger i fløyten når vi setter ned fôret. Dette for å lette innkallingen senere.

2.07.13

Hann Bryst

Så er raptus-timen begynt. Rett før leggetid er valpene nærmest hyper, de løper rundt biter og herjer. Prøvde å legge noen avis på gulvet, det var ikke mulig. De ble bitt i stykker, lekt og var til slutt helt ubrukelige til det de var tenkt til.

1.07.13

Tispe VF

5 uker i dag og bare 3 uker igjen hos oss for de fleste. Tiden med valper går så veldig fort. I dag var det negleklipp og jeg fant ut at det er best å ta dem når de er mette og trøtte. 

I går ble alle registert i Norsk Kennelklubb da bare på navn og kjønn. Når de er ferdig hos dyrlegen, vil hun sende hvilken chipmerkering (hund) som hører til navnene. Etter det blir endelig stamtavle utstedt.

30.06.13

Hann HF nusser

Valpene har alle vært en tur alene i veien i dag. De endte oppe med å takle utfordringene i 3 kategorier: 1: Helt sjef og gå egne veier 2: Rolig og følge etter mennesker 3: Syns det hele var litt skummelt og sitte litt rundt beina våres.

Hvor de reagerte kan være avhengig av dagsformen.

Veldig koselig med valpetreff i dag. Vi satte valpene i binge på gresset nede ved dukkestua i dag. 

 

29.06.13

Hann HB

Vi har hatt en veldig flink valp idag, tispe uten har 2 ganger gått ned alle trappene og bæsjet på grusen. Vi håper de andre tar etter.

Vi gleder oss til valpekos i morgen og håper litt godt vær. 

28.06.13

Indie er begynt å leke med valpene. Det er best når vi lar noen mette valper leke med henne ellers henger de på puppene. Hun er ikke så god til å si ifra ennå men normalt kommer det i løpet av neste uke.

Mandag skal jeg registerer valpene i Norsk Kennelklubb så da må alle ha bestemt kennelnavnet. 

27.06.13

Tispe Uten

Hurra for valpene, 1 måned i dag. Feiret med vom til frokost, det syns de var veldig godt. Andrea er dratt til Trøgstad for å kjøpe 110 kg av det idag. 

26.06.13

God natt, valpene sov fra 24-06. De hadde kun tisset i valpekassen og jeg rakk å løpe ut med alle slik at de fikk gjort fra seg. De får nå 4 måltider om dagen, spiser ganske bra, litt avhengig av hvor mye de har fått av Indie før.

25.06.13

Hann Uten

I dag har vi hatt en fin dag på terrassen alle sammen. Hundene ble båret ut kl.10 og ble tatt inn kl.22. De er veldig til å ta kontakt når man setter seg inn til dem når de er våkne. De leker også mye sammen og med lekene deres.

24.06.13

Nora og Tispe venstre bak

I dag brukte Nora og jeg 2 hyggelige timer med å klippe negle og gi markkur. Alle ble stilt på bordet, stelt  og ordnet med. Alle ble veid, største var Tispe Uten 2470gr. og den minste Hann Bryst 1750gr. Til sammenlikning veide minste hann fra det første kullet jeg hadde 1458gr. da han var 28 dager.

23.06.13

Det var mange som koste på valpekosen i går. Her koser Hannene Venstre Bakben og Høyre Bak. 

22.06.13

Tispe Venstre Bak på bordet for første gang.

Under valpekosen idag var tispen som dere under ute og gjorde fra seg i gresset. Gjett om vi gleder oss til alle gjør det.

21.06.13

Det ble en meget kort tur ut for valpene. Nora bar alle valpene så begynte å øsregne så da var det bare å løpe inn med alle 11 igjen.

Indie er litt kjip med lekene sine. Vi ga valpene noen av hennes leker men de ble hurtig samlet inn og lagt trygt i kurven. 

20.06.13

Tispe høyreforan har fått sitt første bad

Valpene har vært ute mange timer idag. Det har gått veldig fint og de er ikke redde lengre. Det har bråkt noe helt forferdelig fra byggearbeidene fra i krysset ved Centra. Det brydde de seg slet ikke om.

De har blitt vasket litt i dag også.

19.06.13

Pelle, Navid, Bryst & Tispe Venstre Foran

Valpekos idag, vi koste og veide valpene. Det er 700gr. forskjell på den minste og den største. Hann uten veide 1950gr.

18.06.13

Ute for første gang

Valpene har vært ute for første gang. De syns de var skummelt men ikke mer enn de drakk fint av Indie. Selvom de sovnet i skyggen og det luftet litt, ble det for varmt for dem. De lå og pustet fort så vi tok dem inn.

17.06.13

I dag har vi innført 2 måltider. De fikk bittesmå tørrfôr som var bløtet opp med vann. Det gikk kjempefint, mye enklere enn jeg husket fra før. Alle spiste bra og fikk melk av Indie etterpå.

Lille Gutt (bryst) sikre seg.

16.06.13

Valpenes første måltid med fast føde fikk de i dag. Vi fikk hjelp av de fremtidige eiere til å gi dem kuler med karbonadedeig blandet opp med fløte og eggeplomme. Det gikk ned på høykant.

Tispe uten får mat for første gang

15.06.13

Nå er de begynt å bli veldig morsomme, de leker sammen og tar kontakt med oss innimellom.

Gleder oss til å se de av valpekjøperne som har anledning til valpekos i morgen.

 

Overskrift

Beskrivelse

14.06.13

I natt kom den fremtidige hundeeieren Nora hjem fra England. Så da ble det kos med alle valpene kl.02. Etter kosen fikk de mat og sov til kl.07. Begynner de å ane forskjell på natt og dag?

Tispe venstrebak

13.06.13

Da er alle valpene helt oppe og går. Ganske så vinglete og en del knall og fall men de stamper seg avsted. Her til morgen så jeg noe som kunne minne om lek mellom to av dem.

Hann Uten på vekten 1390gr.

12.06.13

Hannhund venstre foran er oppe og går en tur.

Hurra! "Lille Gutt" er i siget. Gått fint opp i vekt og er oppe og går.

11.06.13

Ser dere noen tenner? Hann Høyre Bak

Alle valpene veier idag over 1kg. bortsett fra "Lille Gutt" som veier 700gr. Vi begynte og tillegg fôre ham i går kveld. Han har bare fått 10-15ml valpemelktillegg noen ganger om dagen. Ikke så lett å gi ham på flaske. Han er sprek som en lopp men antakelig bare litt tynn og kanskje en liten type. Det vil tiden vise. 

Har ikke sett noen mark så langt, så da er det vel ingen.

Sliter til tider med nettilgangen derfor sen oppdatering.

10.06.13

I dag var dagen for valpenes første markkur. De syns ikke det smakte spesielt godt og prøvde å spytte det ut. Så det var rett på puppen etter på. De får markkur fordi Indie kan ha småmark som kan ha ligget i dvale i kroppen og blir frigitt i morsmelken.

Den var mandag og dermed også negleklipp. Den gikk veldig greit.

Overskrift

Beskrivelse

9.06.13

Andrea, hannhund høyre foran og tispe høyre foran

De fire største valpene veier nå over 1kg. Valpene spiser nå ca.8 ganger i døgnet. Indie ligger ikke hos dem hele tiden nå. Det er helt umulig for henne å gå opp i valpekassen uten at de hiver seg over henne, selvom de akkurat har spist. De bruker henne rett og slett som smokk.

8.06.13

Nå er det gløtt i alle øynene. Jeg kan ikke huske at det har gått så fort ved de andre kullene. Så såvidt små gliper i går ettermiddag og i dag tidlig da vi tok dette bildet, var det så mye som dere ser her. 

Tispe Venstre Foran

7.06.13

Litt sliten mor

Da har alle valpene doblet sin fødselsvekt og det er ganske krevende for Indie. Hun spiser nå 3-4 ganger så mye som det hun pleier. 

6.06.13

Marit, Indie & Tispe uten

Nå er det virkelig blitt fart i valpene og de fleste er oppe og går. Riktignok kun korte perioder, som ofte ender med stup forover.

Tre mangler å doble fødselsvekten men ligger an til å gjøre det i morgen.

Hann Venstre Foran var nr.5 han veide 413gr. og 830 gr, i dag. Han er flink til å slappe av.

Hann Venstre Bak

5.06.13

Navid & Hann høyre foran

Valpene er i dag 9 dager og 4 av dem har doblet sin fødselsvekt. Det er vanlig at de gjør det rundt 10.dag. Ser at resten gjør det om en til to dager, så Indie gjør en veldig god jobb.

Under ser dere Navid som holder hann høyre foran. Han var den sjette valpen og veide 410gr. I dag er han akkurat 820gr.

4.06.13

Lill &Tispe Vestre Foran

I dag har vi hatt vårt første besøk av valpekjøper. Det var Lill som var på besøk. Hun har vært og gått tur med Indie og Tippi tidligere. Indie synes det var helt greit at Lill koste med valpene hennes.

Det er den siste valpen som ble født som er avbildet med Lill. Venstre foran veide 360gr. da hun ble født og 675gr. idag.

 

3.06.13

I dag har det vært den store negleklippe dagen. Jeg har kost meg i timevis med å klippe og kose. Alle valpene har vært på rygg og blitt kost på magen. Slik som hann høyre bak. Hann ble født som nr. 3 og veide 340gr. i dag er han 525gr. Så han er ikke veldig grådig, men han virker veltilpass og han en liten tykk mage. 

Hann høyre bak, etter pedikyren

Hann høyre bak

2.06.13

Indie har vært på en lengre tur i dag. Hun er nå i fin form. Hun liker av en eller annen grunn å ligge   i stellekassen. Det kan ha noe å gjøre med at valpene kaster seg over henne med en gang, hun legger seg i kassen.

Hann venstre bak veide 380gr. da han ble født og 550gr i dag og han var den andre valpen som kom.

Hannhund venstre bak, fikk litt ekstra servise.

Indie i nye stellekassen

Vi stikker!

1.06.13

Det er veldig til fart på valpene i dag. De krabber ganske så raskt avsted. Sent i går kveld "stakk" de av fra stellekassen, så jeg tenker at det ikke er lenge før vi også må setter høyere kant på valpekassen. Stellekassen er der vi legger dem når vi skifter underlaget i kassen. Det gjør vi 2 ganger om dagen. Indie er veldig flink til å stelle dem så det er stort sett ingen avføring der.

Vi har lagt ut et bilde til av hann bryst da det i går var dårlig. Tispe Uten var den første av tispene som kom (4 valpen) Hun veide da 443gr. og veier idag 593gr. Hadde henne og et par til lenge på fanget igår. Hun tisset på meg, så da funger det også uten mor steller.

 

Tispe uten

Hannhund bryst

31.05.13

Alle valpene har i dag gått opp ca. 100 gr. eller mer siden de ble født. Alle har små runde mager. Men det er klart at noen er litt mer om seg enn andre.

Under ser dere Hann Uten, han kom først av valpene og veide 480gr. idag veier han 604gr. Han ligger som oftes på en av de bakerste puppene, der det er mye kjertelvev og dermed mye melk. Det ser ut som han har en liten ridge over neseryggen. Han er den største av valpene.

Så har vi tatt bilde av den minste hannen, han kom som nr.7, og veide 280gr. Han var litt uvillig og utålmodig over for fotografen (som mente at vårt kamera var .....) så bildet ble sånn passe. Han veide i dag 380gr.   Det syns ikke på bildet men han er merket med en hvit prik på rompa. Slik at vi kan flytte ham bakerst inn i mellom når de dier.

Hannhund uten

Hannhund bryst

30.05.13

Det har vært en fin dag i valpekassen. Natten var litt mer bråkete og jeg talte valper utallige ganger. Nå virker det som om Indie har økt sin melkproduksjon og valpene har gått fint opp i vekt.

Den lille tispen (høyre foran) som er avbildet her, ble født i hagen fordi riene var så dårlige at vi måtte ut å gå. Det hjalp og vi var forberedt på at det kunne skje så hun ble tatt imot og båret inn. Hun veide 450 gr. ved fødsel og 500gr. i dag.

 

Tispe høyre foran

En liten gjeng som akkurat er blitt veid.

29.05.13

I dag har Indie hatt en litt dårlig dag med mye etterrier. Hun har peset og gravd litt i busken. Nå utover ettermiddagen syns jeg at hun har fått det bedre. 

Her har vi tatt bilde hann venste bakben. Han har fått litt korrekturlakk på øret. Det var litt mange som skulle blande seg da vi skulle friske opp merkingen. Han veide 420gr. da han ble født, og har gått opp til 470 gr. idag. Han var den åttende valpen som kom.

 

Indie og hann venstre bakben

29.05.13 Hann Venstre bakben

28.05.13

Indie er veldig flink med valpene, alle har holdt vekten eller gått opp. Vekttap på inntil 10% er normalt.

Alle valpene er merket med korrekturlakk under beina, slik at man må løfte dem opp for å se hvem de er.

Vi har hatt besøk av Johans gode venn Fridtjof. Det tok Indie veldig greit men han kjenner hun også svært godt.

Andrea med tispe venstre bak.

Valpefødsel 27.05.13

Indie begynte med rier tidlig på morgen. Hun var mange ganger ute og ville vel helst gjemme seg i en busk. Rundt kl.13.00 gikk vannet og fikk hun sin første pressve. Da ble den første hannen født. Han var sprek og veide 480gr. Så kom det 2 hanner til og en tispe. Før kl.15.38 var det født ytterligere 4 hanner og en tispe. Så gikk det nesten 11/2 time før det kom 1 tisper til. På slutten hadde hun så dårlige pressrier at jeg måtte gi henne litt riestimulerende middel og da kom den siste tispen kl.18.57. Indie var helt utslitt og det var igrunnen Andrea, Johan (håndlanger i kulissene) og jeg også.

Indie drikker havresuppe med eggeplommer, druesukker og fløte. Går nesten ikke ut av kassen.

Her er fødselen over. Indie er stelt og alt er rolig.

25.05.13 Varm dag, fikk ikke lov til å bade da det ikke er anbefalt. Bare dyppe seg litt på tur med Andrea.

Overskrift

24.05.13 Det er mye spark fra valpene og nå ser vi bevegelsene godt på utsiden av magen. Indie er blitt litt matlei, så nå blir det fristet med allverdens boksemat og hundepølser. Egentlig ikke noe særlig men hva gjør man ikke. Selv kjøttdeig og kefir er hun lei.

20.05.13 Tippi & Indie koser seg på hytta. Ca.10 dager igjen til fødsel.

Overskrift

13.05.13 Nå kan vi kjenne masse små spark inne fra Indie's mage og lurer veldig på hvem og hvor mange som er der inne.

Indie 6 uker gravid.

Overskrift

09.05.13 Indie har nå bare 3 uker igjen til fødsel. Hun er i fin form og koser seg på tur. Står gjerne i sjøen og koser seg. I går var vi på trening i Asker hundeklubb. Det syns hun var veldig gøy, mamma Tippi var der også og trente rallylydighet med Andrea.

28.03.13 Nora & Indie på besøk hos Hayley & Remus i Belper, Derbyshire