Veien mot valper

Jeg har lenge tenkt på og vurdert å sette valper på Penny. Hun er min fjerde flat og jeg har aldri opplevd maken til hund. Hun er stødig i hodet, med det mener jeg at hun kan slappe av over alt. Det gjør at det er en hund jeg kan ta med meg overalt. Og dere skal vite at sånn har jeg ikke hatt det før.

Penny var på sin første flytur til Spania da hun var fem måneder, hun var helt rolig og vi kunne ha henne med over alt. Senere har hun vært der mange ganger. Hun kan være med på kontoret, da ligger hun helt rolig, hun synes det er greit å bo på hotell, hun bjeffer sjeldent (ikke engang når det ringer på)  og vi har aldri hatt noen problemer med å la henne være alene hjemme. Av og til har vi hatt behov for hundepass, og tilbakemeldingene fra hundepasserne er at hun har slått seg til ro og gjerne kan komme tilbake,

For meg er dette viktige egenskaper for en hund. For uansett hva vi skal gjøre med hunden av andre aktiviteter er det hverdager det er flest av. Og hunden skal fungere i hverdangen, i familien, sammen med venner, alene hjemme, sammen med andre hunder. Og det gjør en trygg hund. Og sånn er Penny.

Er det ikke noe galt med henne da? Jo av en eller annen grunn liker hun ikke å hoppe inn i buret i bilen, men hun liker å kjøre bil. Men hvis det ikke er bur i bilen hopper hun gladeloig inn. Og, hun kan være litt frekk av og til, flatten har jo en sånn høyde at de akkurat kan få snuten oppå kaffebordet, og hvis fristelsen blir for stor.....

Penny har aldri vært syk og er trivelig og omgjengelig og går sammen med folk og dyr (ikke katter hvis hun ikke kjenner dem) av alle former og størrelser. I tillegg er Penny en pen hund, med en god stamtavle, som er funksjonelt bygget som jeg mener har noe å tilføre rasen.

Når jeg fikk mulighet til å samarbeide med Annette Helk om dette kullet var ikke valget vanskelig. Så nå håper vi på og gleder vi oss til sommervalper.

Finne hannhund
Det er ikke lett å finne en hannhund, det vil si det er jo så mange flotte hannhunder der ute. Men det å finne den rette, ja det er en annen sak. Jeg visste hva jeg ville ha, det visste Annette også. Vi ville ha en pen hund med gode jaktegenskaper, en riktig dualflat. Vi hadde lenge sett på hundene fra O'Flanagan, spesielt på O'Flaangan Twist of Lime og hans kullbror O'Flanagan Chili Tiger. Valget falt på Frille (Chili Tiger, og jeg tok kontakt med lena Hägglund som er oppdretteren hans. Frille eies av Bo Johansson og bor i Vännäs, tre mil utenfor Umeå. Frille har akkurat det vi er på jakt etter, han er en behagelig hund med en god avknapp, han har 2 ak i jakt, men han er ikke mye på jaktrpver. Men han er med på praktisk jakt , i tillegg er han en svært god ettersøkshund etter storvilt. Vi fikk høre mange gode jakthistorier av Bo når vi var på besøk, til og med bever har Frille apportert. For som Bo sier, har husse sagt at det er noe der, så hentes det.

Lill Fischer