Ruby

Vi klipper hundene på terrassen i sommerhuset

30.Juli

Indie og Ruby hadde en fin bursdag med tur på stranden og bading sammen.
Vi trente med Ruby og Ibsen nesten hver dag i sommerhuset. Det var veldig gøy og hundene badet og koste seg sammen etterpå. Ibsen ble helt satt ut av sine søstre som svømte fra ham og snappet leken.
 

Ruby, Ibsen, Tippi & Indie

7. Juli

Familien til Herman melder at han har det bra. Veier 35 kg og er snill men hopper litt opp ennå fordi han elsker alle. Det gjør hans søster Indie dessverre også. Det tror vi gir seg snart???

Herman

27. juni

Jeg hadde en kjempefin dag nede hos Birte i Skanderborg. Det var veldig hyggelig å hilse på Kira igjen. Hun var en veldig søt og deilig hund. Og som dere ser har hun et vakkert hode. Vi møtte også far Bobo, en halvbor og halvsøster, bestemor, tante samt Marianne og Christian som eier alle disse hundene og 3 til. Vi hadde en veldig fin dag med jakttrening og en deilig middag. Kira var veldig flink til jakttrening, men så har hun også en flink fører.

Kira & Indie

18. Juni

Sist helg var vi i Danmark og fikk hilst på Ruby. Hun er en veldig søt og vennlig tispe. Hun er noe mindre enn de 3 heroppe i Norge. Det ble en kort visit nå men i sommerferie skal de få leke masse i Skærbydal.

Ruby

Ruby, Tippi & Indie

5.Juni

Indie og jeg var på utstilling i dag.  Det gikk fint, vi fikk excellent(rød sløyfe). Det stilte 12 i hennes klasse. Hun var den yngste der så hun så litt pinglete ut, men vi var ikke blant de første med rød sløyfe som gikk ut.  Vi løp to runder. Dommeren skrev:
Utmerket type, 10 mnd, velutviklet for alder. Feminin. Vakkert hode og uttrykk. Bra vinkler framme og bak. Utmerket benstamme. Velfyllt brystkasse. Beveger seg paralelt med fine steg. Bra pels for alder og årstid.

Moro å ha prøvd utstilling men ikke det vi kommer til å drive mest med.

Indie har begynt å svømme. Når hun først er i gang er hun helt vill. Tippi som ikke har svømt så mye før, er blitt glad i det hun også.

Indie i utstillingsringen

3. juni

Vi har hatt en fin tur til Kolsåstoppen med Milla og Molly idag. Vi svømte i kjern for å få Milla og Indie ut i, men den gang ei. Molly og Tippi koste seg i vannet.
Molly tok kvalifiseringsprøven i jakt tirsdag, gratulerer med det!

Milla, Molly, Indie & Tippi på Kolsås toppen

24. Mai

Under ser vi Molly som bærer and, hun tok også hare og leverte til Marit. Indie var ikke så flink men vi trener.
Tispene har alle hatt løpetid. Indie veide på 10 mnd. dagen 27,4 kg.

Molly

13.April

Indie veide i dag 27 kg og var flink på jakttrening. Molly leder jaktcupen i blåbærklassen og vi er veldig stolte.

Indie & Tippi

10. April

Da har Indie og jeg gått vår første lydighetsklasse. Det var på Asker hundeklubbs uoffisielle lydighetsstevne. Vi hadde en god dommer Berntsen til å dømme oss. Jeg bestemte meg tirsdag for å gå, og ta det som det kom. Jeg har ikke tidligere satt alle øvelsene sammen og avstand hadde jeg ikke trent. Hun var veldig flink og jeg ga henne endel hjelp men det holdt til en 2.pr. Hun fungerte supert og lå selv om alle andre reiste seg i 2 min fellesdekk.

Bli, hopp over hinder og på plass

8. April

Her bilde fra Marit og Molly fra jaktcupen. De fikk 19 av 20 poeng og kom øverst på listen. Det ble også premie.
Kira har vært på utstilling i Danmark og fått bedømmelse "Særdeles lovende".

Marit & Molly på jaktcup

10. Mars

I dag er Andrea 18 år og tok førerkortet nå på morgen. Så nå får jeg alverdens tid til å trene hund når jeg slipper å kjøre henne til stallen hver dag.
Mari sendte meg noen koselige bilder av Herman på Maihaugen. Stor flott gutt, er han blitt.

Mari og Herman

26. Februar

Vi har hatt Molly på besøk i natt. Det har vært helt topp spesielt for Indie, Tippi skulle oppdra i går men i dag har de lekt litt alle 3. Gikk en fin tur med alle 3 i går kveld, morsomt å gå med 3 hunder og føle at man har full kontroll selvom de er løse. Molly er veldig veloppdragen, ikke et eneste lite hopp men veldig glad og kosete.
Indie og Molly veide 25 kg begge to, men Molly er 2 cm høyere enn Indie. Vekten til Indie har nok ikke bare noe med kraftigere benbyggning å gjøre, jeg må nok reduserer litt på den "Vom og Hundemat" som jeg gir henne.

Indie, Tippi & Molly

Indie, vanskelig å få tatt et fint bilde

12. Februar

Vi hadde tur treff i dag tidlig. Ut på tur klokken 9 på Bogstad i minus 15. Stor gjensynsglede. De lekte intens i 1 1/2 time. Molly er størst av dem nå, dernest Milla og til slutt Indie. De mangler litt på høyden til Tippi ennå. Indie veide 24,5 kg i går og Molly 24 kg for 3 uker siden.
Molly er påmeldt i retrieverklubbens jaktcup i blåbær-klassen.

Ruth og Arvid hadde vært på kontroll med Herman og forteller: Herman har vært på "unghundkontroll" i dag. Kom til dyrlegen, vill og glad som alltid, fikk beskjed om å hoppe opp på undersøkelsebordet, med goddis gikk det greit. Var ganske så eksemplarisk, fikk undersøkt hele seg. Var spent på øya hans, han har svart kant under selve øyet, men heldigvis så sa han at det hadde med pigmenten å gjøre, helt normalt. Undersøkte tenna, øra, ledd, potene, tissen og chippen, alt var i orden, passe tjukk, tro det eller ei.. 30 kg, han sa at det blir en stor og flott gutt.

Molly

Gjengen på tur

25. januar

Ruby blev vejet på sin halvårsdag og vægten viste 22,6 kg.
Vi genkender dine beskrivelser af Indie - det lyder fuldstændig som Ruby:
Hun har også lidt hængende røde øjne, især når hun er træt.
Hendes hilselyst er stadig (alt for) stor, hun bliver bare SÅ glad når hun møder nogen og også når der kommer gæster hjemme, men hun flader også hurtigt ned igen - desværre er det jo ikke til at se for fremmede og når hun først er hoppet op er det jo for sent at sige, at hun ikke gør det om 1 minut - så der skal arbejdes mere. Meget mere!
Men Ruby er også sød og elsker at træne. Alt hun havde glemt til jul er på plads igen nu og jeg glæder mig til vores træningstimer i lydighed går igang igen nu til februar.
Jeg er temmelig sikker på, at alle mælketænder er ude. Hun kan dog stadig godt finde på at bide lidt i både ting og mennesker, men hun har godt styr på hårdheden af sit bid og vi afviser hende selvfølgelig når hun forsøger at putte en arm eller hånd i munden. I alt siden vi fik hende er der blevet tygget i 1 biblioteksbog og 2 morgensko i stykker. That's it, og jeg synes vi er heldigt sluppet.
Billedet er fra i går, hvor Thomas forkælede hende med at slæbe et tæppe ud til hende på det våde kolde græs, efter at hun havde stået op og arbejdet med et ben i ½ time. Det er hendes yndlings tæppe, som hun ellers selv slæber rundt på fra rum til rum indendørs og lægge det på gulvet, for derefter selv at lægge sig ovenpå....selvfølgelig lige der hvor vi er. Hyggeligt.

Ruby spiser ben i hagen

24. januar

Det går fint med Herman. Han feiret 6 mnd. dagen med godis og veiing, han veier 27 kg nå. Ruth og Arvid skriver: 
Han er jo veldig glad i alle, litt umulig med å hoppe han og, men det blir bedre og bedre. Han vil svært gjerne "bite" rundt håndleddet. Traff en flat i fjorsommer, det var hans måte å hilse på. Ellers er det en veldig glad hund:)
Han er "vaktmester" og passer huset fra 8.30- 14.00 og det går veldig fint.

Herman 6 mnd.

4. januar

Her er bilder av Herman. Han veide 25 kg. på juleaften. Han skal også ha blitt mindre rampete. Nyttårsaften gikk fint, han var ikke redd for rakettene.  

Herman

Her var hundene hos Lise som har Blackie(Indie's storesøster) De fikk godbit etter tur, sjekk hvem som satt i første rekke.

Nyttår 2011

Vi har vært på en lenge planlagt ferie til Cuba. Hundene har vært hos snille venner og kost seg. Indie har glemt nesten alt av lydighet, men er mindre frekk??? Hun spiser nesten ikke på noe lengre. Hun har 4 hjørnetenner i overmunnen, håper snart hun mister de to melketennene der. Hun veide 21,2 kg så veksten begynner å avta.
 
Birthe og Kira var på skue i Nordjylland, dommer var Anne-Berit Waskass fra kennel Rintilla’s fra Norge.
De var i baby kl. med Kira hun blev: SL (særdeles lovende) 1vinder, BIR, BIS4.

Dommeren skrev:
4 mdr., udm. type,dejligt hovede og udtryk, meget god hals og overline,
en anelse falende kryds, gode benstammer, noget svag ml. hånd
meget god krop, velvinklet bag bevæger sig fint, 
god pels og temperament.

Vi gratulerer dem begge to!

Kira jobber

21.november

Vi hadde et hyggelig valpetreff. Fra det "gamle" kullet kom Laika, Leo og Blackie. Dem fikk vi dessverre ikke tatt noe bilde av. De var veldig søte med deres små søsken. Herman fallt umiddelbart for sin kjekke storebror Leo. Ellers hadde de 4 små det veldig morro sammen, som dere ser på bildet.

Molly( fra venste)), Millla, Herman og Indie med lille navlekulen.

20. november

Jeg fikk mail fra Ruby's familie idag. Charlotte er så flink til å fortelle så jeg har tatt meg den frihet å klippe litt fra mail.
Hun skriver;
 Ruby er selvfølgelig blevet mere fræk og skæg men er stadig den sødeste hund - vi har helt sikkert fået den bedste i kuldet :-) Håber I alle har det på samme måde med jeres egne hvalpe!

Hun vejer nu knapt 15 kg og er dermed lidt lettere end i hvertfald Indie og drengene. Hun har aldrig syntes at mad er det mest interessante...og der er ikke en fast rytme med hvor meget hun spiser hver dag - det svinger meget. Tilgengæld er hun glad og sund at se på. Hendes pels er også meget skinnende (vi giver hende Kronch lakseolie som du) og hun får fine og søde kommentarer fra alle hun møder på sin vej - undtagen gamle gnavne hunde, som ikke gider at hilse. Hun har et meget vindende væsen, synes vi, men sådan har man det jo med sine egne 'børn'. Hun er glad for at spise råt kød, indmad og fisk + kallun (ca. 500 g. dagligt) og hygger sig meget med at tygge ben, samtidig med fiber- og vitaminrig tørfoder som supplement til det rå mens hun vokser sig til...så må tiden vise om vi går 100% BARF, når hun er færdig udvokset. Det er klart det mad hun finder mest interessant.

Det går godt med at træne. Karoline er netop startet på et fortsætter-hvalpehold i dag, og Ruby er nu ved at forstå at der rent faktisk skal trænes når hun møder op om lørdagen. I starten var hun ret ufokuseret, fordi der var så mange nye hundevenner. Tilgengæld har hun hele tiden været god til at holde fokus, når vi bare har trænet alene.

Charlotte og Ruby trener

11. november

Indie veier 15.2 kg i dag. Hun har mistet 4 tenner, 2 oppe og 2 nede rett foran og hun har en rokketann(løs tann). Hun er temmelig frekk og spiser på alt mulig hvis vi ikke passer på. Det klør veldig i tennene. Jeg kjøpte en liten fingertannbørste(stoffhylse til å tre på fingren) og det syns hun er deilig når jeg bruker.
Milla har også mistet 4 tenner så jeg går ut fra at mange av valpene har gjort det.
I går trente vi lydighet i parkeringshus og hun syns det var helt greit.

VI SKAL HA VALPETREFF FOR ALLE VALPENE ETTER TIPPI
SØNDAG: 21.11.10 KL.11.30
MØTES I VIKTOR PLAHTESVEI 1
HJERTELIG VELKOMMEN

Indie

2. november

Vi hadde et lite valpetreff i går formiddag med Molly, Milla og Indie. Vi prøvde oss med apport av rypevinge og det gikk veldig fint. Vi ser at valpene koser seg ekstra når de leker med hverandre. Det virker som om at de syns det er spesielt trygt. Herman trener også lydighet og på bildet under går han pent i bånd.

Mari og Herman trener gå pent i bånd

30. oktober

14 uker og veier 13.2 kg. Indie spiser bra, spesielt vom og kjøtt. Jeg gir henne eggeplomme og lakseolje hver dag. Jeg syns hun har fin blank pels, det kan være gentisk men jeg har nå tro på oljen. Jeg ga Indie ny markkur idag og da skulle hun ikke trenge noen ny før vi skal til Danmark til sommeren.
Indie og jeg var på vårt første organiserte dressurkurs onsdag. Asker og Bærum hundeskole kjenner jeg godt da jeg har gått der med 2 hunde før. Der møtte vi Molly som også var begynt der. Valpene fikk lekt dem andre valper og det er veldig bra for dem.
Ellers har vi vært så heldig og passet valpen til Elisabeth 2 dager i denne uken. De har det veldig fint sammen, hun er en nydelig og ukomplisert valp.
Jeg er så heldig at min venninne Kirsti har tatt noen kjempefine bilder av Indie. Som dere ser er hun veldig flink fotograf. Viser noen av dem under.

Indie

Hun er veldig god på kontakt

Indie apporterer rypevinge

24. oktober

Valpene var 3 mnd. fredag. Indie var hos dyrlegen og fikk sin første rabiessprøyte og vanlig vaksine. Hun likte seg veldig godt der og sammen med Tippi og en venninne (valpen til Elisabeth som ikke er solgt) koste de med veterinæren og fikk mange godbiter.
Det er slik at fordi hun fikk den vanlig vaksinen så sent, trenger hun bare den ene. Rabies skal hun ha på nytt om 4 uker. Så skal vi vente 128 dager for så å ta en blodprøve og se om hun da har nok antistoffer og får være med til Danmark.  Indie  veide 12 kg. og tispevalpen til Elisabeth 14,2 (14 dager eldre)
Snakket med Birthe i Danmark, Kira hadde fint og er i full fart. Så hun lurte på om hun hadde fått den med mest krutt. Den trodde jeg nå at jeg tok selv?
Under ser dere noen fine bilder av Herman, som familien hans har sendt meg.
 

Herman i snøen

20. oktober

Jeg har glemt å fortelle at jeg hadde en koselig samtale med Ruth som har Herman på Dovre. Han hadde vært hos dyrlegen og alt var fint og han fikk vaksine. Han hadde ikke begge testiklene på plass da dyrlegen min så på ham, nå var dette i orden. Jeg var ikke veldig bekymret for det pleier å ordne seg. Han veide da 12 uker gammel 11,9 kg. Han skulle begynne på dressurkurs søndag.
Jeg glemte også å fortelle at Ruby nå blir fodret på råfôr (BARf) Det blir veldig spennende å høre mer om det etterhvert.
Vår lille Indie er rimelig frekk om dagen. Hun rapper ting og fyker rundt i huset med dem. Til min glede ser jeg at det fører til at de beste skoene blir satt på plass og yndlingsplaggene ikke ligger og slenger. Hun har spist skaftet på en ostehøvel, det er foreløpig det. Hennes mor spiste ikke på noe men så er det også en helt annen type vi har fått nå. Hun er en glad og uredd liten tispe som sjarmere alle, selv Frank har babystemmen på.

17. oktober

I dag hadde vi et lite valpetreff på Røa. Valpene lekte og koste seg. Vi trente litt lydighet og prøvde å kaste dummier. Vi klippet haletuppen og litt på ørene, slik at de skulle se litt mer skinnende ut. Ellers må jeg si at det er noen flotte pelse valpene har.
Vi har fått deres stamtavler og innalvsprosent er 0. Så det er som forventet og bra. Det kommer jo nok an på hvor mange ledd man har på, men det blir nok ikke prosenten engang. De som har greie på dette sier at man må holde seg under 6,5.

Indie,Milla & Molly

15.oktober

Jeg har veid Indie i dag 10,6 kg til sammenlikning veide Tippi 13 kg da hun var 13 uker. Så Indie blir nok ikke så stor?? Ruby er også veid i dag og var 9,7kg.
Ruby trives i Danmark og er begynt på hundetrening.

Ruby på båttur. Skærbystrand i bakgrunden.

14. oktober

Lenge siden jeg har skrevet sist. Vi har hatt en deilig høstferie på fjellet. Indie stortrives der og jeg fikk trent lydighet med begge hundene. Vi gikk lange turer og puttet Indie i sekken med jevne mellom.
Vi hadde Molly en tur innenom tirsdag og hun var i storform. Valpene lekte og koste seg. Vi skal møtes på søndag med Milla. Synd at vi ikke får sett de andre. Fikk melding fra Herman som er en tøffing og liker å gjøre han ikke får lov til i.flg Mari.

Indie

Johan med Indie i sekken.

2.oktober

Nå nærmer det seg høstferie med stormskritt for min del. Da skal hundene og jeg på fjellet i Nesbyen. Resten av familien kommer etterhvert. Det blir koselig å få Indie opp der for første gang. Jeg er spent på hvordan det går med rensligheten på et nytt sted. Hjemme har det gått veldig bra. Har kun hatt et par uhell men på fjellet er alt mer ukjent for henne.
Indie er en morsom hund med mye krutt, veldig lett å få kontakt med og flink til kom. Hun veier 8,4kg og spiser bra men av en eller annen grunn først når Tippi har spist opp og hun har prøvd å få noe av hennes.

Mor og datter på Plathejordet

30. september

Mamma'en til Herman ringte igår, alt gikk bra. Likte ikke å få klippet klør men ellers var han fornøyd. Han hadde vært med Ruth på jobb, der fikk han kost med både andre ansatte og deres hunder. Han spiser godt og veier nå 9 kg. Ingen liten tass gått opp 2,3kg på 2 uker. 
Fikk også hilsen fra Ruby i går kveld. Det går fint med henne og Charlotte skriver at hun fikk skryt på dyrlegekontoret for rolig oppførsel. Hun har som dere ser vært på båttur. Hun først var litt trykket men så nysgjerrig og måtte smake på garnet. Hun liker fortsatt å ligge i flybaggen sin og blir båret rundt når hun er på jobb med pappa'en. Også hun sliter litt med å få i seg all den maten hun egentlig skal spise. De tispene som var her i helgen, spiste heller ikke kjempe mye. Jeg har gått ned til 3 måltider på Indie nå. Hun var rett og slett ikke sulten med så ofte mat.

Ruby med sin tøffe sele sover mens familien snekre.

27.september

Vi hadde et lite valpetreff i går. Det var Milla, Molly og Indie som bor slik at vi kan møtes. Vi trente litt, Molly imponerte oss andre, med alt det hun hadde lært. Milla og Indie er også begynt med trening. Valpene lekte og koste seg, leken er blitt vesentlig tøffere. Det er ganske normalt, de prøver å finne sin posisjon i flokken. 
 

Det nærmeste vi kom et gruppebilde.

25.september

Jeg fikk en hyggelig mail fra Herman's familie i dag. Mari skriver;
Sender en hilsen fra Herman. Han ser ut til å ha det bare bra:) Liker seg på landet, spesielt moro er det å springe i skogen og i høyt gress. Han er til tider sovegris, kan sove flere timer. Desto større aktivitet når han våkner. Liker å utforske og det er veldig moro å spise på ting han ikke får lov til. Han slår seg til ro i buret sitt når han kjører bil, men er ikke særlig begeistret for inne-buret sitt. Synes det er mye bedre å ligge på teppe ved sofaen.
Han er tillitsfull mot alle han møter. I går var vi på besøk hos dyrlegen for å hilse på. Det gikk kjempefint.
 Indie, Tippi og jeg skal på ridestevne og se på Andrea og Funky. I går var Indie på busstur med Andrea, spennende men ikke skummelt.
 

Herman sjarmerer

23.september

I dag har jeg hørt fra Lars i Danmark. Bonzo har det fint og tispen Ecco som bor sammen med ham, begynner å venne seg til ham og de har det hyggelig. Lars syns at han er ganske så renslig, så det er fint.
Milla har det også fint og Janne har sendt dette fine bilde av Joakim og Milla.
Indie har vært med på kjøretur og en tur på bryggen samt dyppet potene i fjorden.

Joakim og Milla koser seg

21.september

Vi har passet valpene til Elisabeth i dag. Det er 3 skjønne valper som nå er 10 uker. De er dessverre ikke solgt. Se hennes på hjemmeside hvis dere vet om noen interesserte; www.123hjemmeside.no/willeflora 
Ellers har vi vært på fellestrening i Asker hundeklubb. Trente litt med Tippi som fremdeles er litt tung i rumpen men ellers ok. Jeg trente kontakt og kom med Indie. Hun var flink og kom selvom det var mange forstyrrelser.
Jeg kommer til å skrive litt på dagboka, men trenger bilder og oppdatering fra dere som har valpene nå.

Herman søker etter godbiter. Han koser seg med familien sin på Dovre.

20.september

Så er alle valpene kommet trygt til sine nye hjem. Birthe's tur med Bonzo og Tirsa til Skanderborg var gått fint. Bonzo ble hentet tidlig og reiste til Nykøbing Mors.
Charlotte sendte meg en beskrivelse av deres fly tur med Ruby som jeg har tatt meg den frihet å klipp ut. Det kan jo ikke underslås at det har vært noe bekymring for denne turen, men som sist vi sendte valp med fly gikk dette også fint.

"Der var fest i Gardemoen Lufthavns parfume afdeling i går aftes. Ruby og Karoline tog den i strakt arm og slap snor hele vejen igennem lufthavnen helt hen til vores Gate, men især i parfume afdelingen var der en del kvinder som bare MÅTTE hilse og udbryde " Oh... Herregud.." osv. Resultatet var en meget træt lille hundehvalp, som lagde sig flat ned på gulvet ved gate 30 mellem karolines ben og sov. Hun blev forsigtigt lempet ned i sin transport taske, som virkelig har været et godt køb - og så lå der jo et tæppe nede i, som lugtede dejligt af mor Tippi. Ruby vågnede da jeg bar hende ombord i flyveren men hun sad bare i tasken (i brysthøjde) og kiggede forsigtigt ud på alle folk i flyveren - vi skulle selvfølgelig sidde på den allersidste række, så der var meget at kigge på hele vejen ned gennem flyet (vi gik sidst ind). Næsten ingen fik dog øje på hunden, så det var egentlig OK.
Der blev kælet på skødet(mens Ruby sad i den åbne taske) og lige præcis i det øjeblik flyet satte i bevægelse ud på startbanen, blev hun sat på gulvet under sædet foran og så fik hun en dejlig 'hvalpe-pind', som er lavet af hård snoet tarm, som hun synes var RIGTIG spændende. Den kunne tygges blød og suttes på og det gik der 20 min. med, med det resultat at Ruby aldrig opdagede at vi lettede. Da vi var vel oppe i luften kom hun ud af tasken og op lige midt i mellem mig og Karoline på sædet, og efter lidt kælen faldt hun i søvn. Der lå hun så og sov, også da vi landede. Hun vågnede først da vi bar hende ud af flyet igen. Thomas stod og ventede spændt ved ankomsthallen, og efter en hilsen kunne han spadsere ud af lufthavnen og hen til bilen med Ruby ved sin side. I bilen hjem faldt hun i søvn igen på skødet af Karoline. Efter aftensmad og en lille tissetur ude faldt Karoline og Ruby i søvn nede under trappen og sov fra kl. ca 23.30 til 6.00. Meget flot!!

Ruby er i gang med nytt graveprojekt.

19.september

I dag er både en glad og vemodig dag. Det er trist når valpene drar men det er også deilig at jeg har solgt alle til noen fine mennesker som jeg vet vil ta godt vare på dem. Jeg føler meg veldig heldig.
De 2 siste valpene dro i dag. Birthe tok dem med til Danmark og så kommer Lars og henter Bonzo i Skanderborg i morgen. De hadde en lengre bil og fergetur foran seg så det var fint at de var 2 valper.
Indie pep litt med en gang de var dratt men så sovnet hun og etter det har Tippi vært lekekameraten hennes. Vi har vært en tur på stallen og trent "kom". Det gikk fint men vi måtte samtidig trene "nei" med hestemøkken. 

Birthe og Tirsa

18.september

Alt jeg hadde skrevet i går forsvant. Data!  Men for å starte med det som skjedde i går. Koseklumpen Herman ble hentet av en hel gjeng fra Dovre. Fikk dessverre ikke tatt noe bilde før han dro. Ruth ringte i dag og fortalte at det hadde gått veldig fint på veien. Litt piping til å begynne med men så hadde han sovnet, og vært veldig grei resten av turen. Han hadde sovet 6 timer i natt. Misunnelig!
Meldingene fra Molly og Milla's familier går på at de også har vært greie, og ikke mye piping.
I dag kom Charlotte og Caroline fra København får å hente Ruby. Vi hadde en hyggelig dag med hundesnakk og sommerhussnakk. Det var knyttet spenning til flyturen tilbake. Vi det vil si jeg og de 4 andre hundene kjørte dem til Gardermoen i ettermiddag, litt piping på veien opp men helt stille på hjemveien. Fikk akkurat melding fra Charlotte om at alt gikk fint. Ruby hadde vært stille og tålmodig. Det var deilig å høre.
Ellers jobber resten av gjengen iherdig på å fullføre graveprojektet i vårt blomsterbed. Hvis de ikke rekker det, er Frank helt sikker at Indie fint klarer å ferdigstille det alene.

Caroline, Charlotte og Ruby prøver baggen. Mamma Tippi overvåker seansen.

17. september

Milla hjemme på Røa.

Ruby og Bonzo hilser på Funky

16.september

Milla reiste til Røa med hele familien i dag. Hun virket ubekymret og da hun skulle leke litt med mamma'en før hun dro, valgte hun en interessant blomsterpotte. Vi regner at hun snart kommer og hilser på.
Ellers har jeg hatt hver hund en tur i veien. Det gikk fint men de har høy hilsefaktor som må dempes. Ruby holdt på å renne en koselig eldre over ende. Hun løp beina hans og jeg måtte hjelpe ham på rett kjøl. De begynner å bli raske så man må passe veldig på dem.

Tippi & Milla

15.september

I dag har Molly dratt til sitt nye hjem. Det er alltid vemodigt når valper reiser, men jeg vet at hun får det fint og vi ses snart til hundetrening.
Først var vi hos dyrlege Wenche med alle valpene. Marit var med og hjalp til. Takk til henne for det! Der fikk de helsesjekk og ble chip-merket. Alle var friske, og tok hele chip-merkingen med stor ro. De spiste masse godbiter mens de sto på bordet. Mor Tippi ble så misunnelig at hun forsøkte å hoppe opp på bordet. Hun elsker å være hos Wenche. Nå har hun aldri vært syk så har bare vært koselige besøk med vaksinering.
Jeg har trodd at Indie hadde et navlebrokk men det var det ikke. Det er en utposing som kan komme ved litt kraftig avnavling av tispen når valpen blir født. Forskjellen er at muskulaturen er hel og at det ikke er tarm som kommer ut. Det var supert fordi det ikke skal gjøres noe med og navlebrokk er arvelig, med tanke på evt. valper senere.

Siste gang valpene sover sammen.

Marit og jeg hos dyrlegen med alle valpene og Tippi

14.september

Valpene var flinke i natt. De var ute og tisset kl.02.15. Deretter var det rett i seng igjen. Litt piping som ga seg fort og sov deretter til kl.06.00. Da spiste de godt og lekte 1 time før de sovnet igjen.
De spiser bedre av maten nå men blir helt ville når Tippi kommer. Da skal de suge hele tiden og Tippi må sette dem ganske så kraftig på plass når hun syns de har fått nok. Hun vil så gjerne leke med dem men det henge alltid en i puppen hvis de er der alle sammen. Så jeg er begynt å la henne være sammen med et par valper av gangen og da leker de kjempefint sammen.

Ruby går i bånd.

13. september

Valpene har fått markkur/ormekur i dag. Det er litt tidlig da de først er 8 uker på torsdag, men jeg ønsker å se om noen har mark/orm. Ingen har hatt det så langt men da kan jeg få ny kur av dyrlegen på onsdag. Så slipper valpekjøpene å få det problem umiddelbart etter de får dem hjem. De syns ikke at kuren smakte noe særlig men var helt ville etter fiskepuddingen de fikk for å ta den vonde smaken.
Ruby og Milla har vært med på biltur til butikken idag. Det gikk fint.
Vekt fra 12.09.10
Tirsa 4954   
Ruby 5046gr   
Milla 5046gr
Molly 5226gr
Indie 5306gr
Herman 6115gr
Bonzo 6145gr

Work of Time's Miss Ruby(uten) Hun skal København.

12.september

Vi elsker fint vær nå mer enn noen gang. Det er så mye lettere med valpene når de kan være ute. Vi hadde en helt skokk med mennesker til å se på valpene i dag. Jeg fikk ikke fulgt med på alt som skjedde men jeg fikk følelsen av at alle valpene var en tur under terrassen. Det ble gravet og ordnet rundt meg, og Frank gikk hoderystende rundt med en krafse.

Work of Time's Miss Indian Summer (Indie) Hun skal være igjen på Høvik.

Work of Time's Miss Indian Summer (Indie)

11.september

Jeg tok med meg Herman og Indie til stallen i dag. De fikk hilst på Funky og slikket ham på mulen. Indie pep litt på turen dit, Herman var rolig og det er fint for han skal jo kjøre til Dovre på fredag. På veien hjem sovnet de og jeg kunne stikke innenom en butikk.
Ellers hadde jeg 5 jenter som gode hjelpere da jeg var på jobb. Valpene fikk lekt i blomsterbedet i regnvær og etter det var det rett inn i gangen som nå ser helt fryktelig ut. De ville i flg. Andrea inn, så jentene rakk ikke å tørke dem først?

Work of Time's Mr.Herman(h.f) H Han skal bo på Dovre.

Work of Time's Mr.Herman (h.f)

10. september

I dag er det bilder av de to hundene som vant negleklipp-konkurransen. Bonzo og Milla viste en flott oppførsel, ved å la klørene bli klippet uten et kny. Resten av gjengen protesterte men alle ga seg til slutt og satt rolig. Dette har de ikke noe valg på. Tippi som selv hater dette, satt standby ved siden av meg mens jeg klippet. Enten reagerer hun på at de piper ellers vet hun at det kommer godbit etter negleklipp. Kanskje en kombinasjon. 

Work of Time's Mr.Bonzo (uten) Han skal til Nykøbing Mors i Danmark

Work of Time's Mr.Bonzo (uten)

Work of Time's Miss Milla (v.b) Hun skal til Røa

Work of Time's Miss Milla (v.b)

9. september

I dag har vi hatt besøk av 2 av valpenes halvsøstre, Rikke og Blackie. Det er to hunder som er supre til å sosialisere valpene, ved sin rolige men allikevel lekne oppførsel.
Vi har hatt alle hundene en tur i veien, 3 i bånd og resten en tur alene.
Jeg har nå funnet ut av hvor hundene skal.
Jeg legger ut navn og bilder etterhvert.Work of Time's Miss Molly (h.bak) Hun skal til Rykkin

Work of Time's Miss Molly (h.bak)

Vi kommer hjem fra tur i veien. Det tok tid p.g.a vi skulle hilse på mange.

8. september

Vi fikk besøk av Marianne(Bobo's eier) og Birthe fra danmark i går. Det var et deilig besøk med meget god hundesnakk. Dette er damer med stor ekspertise når det gjelder hund. Hundene ble satt på bord (var flinke) kikket på fra alle vinkler og retninger. De var fornøyde med det de så. De ble testet med duevinge og noen fikk en tur i veien, før vi sa farvel til danskene i ettermiddag.
Etter besøket var Tippi og jeg på trening og det gikk overraskende bra.

Work of Time's Miss Tirsa (h.foran). Hun skal til Skanderborg i Danmark.

Work of Time's Miss Tirsa (h.foran)

7.september

Ja,ja vi styrer på! Jeg har forsøkt å få spisingen til valpene inn i en rytme. Og i dag trodde jeg at jeg hadde styr på det, men Tippi hadde klart å snike seg ut og sto å ammmet da jeg kom med maten. Dermed var det bare Tippi som var sulten, og det var jo kjekt for henne. Vi kaster jo ikke mat her i huset.
Tippi er en super mamma som leker og setter grensen for valpene, så det for bare være sånn. Jentene skal ta henne mer med på stallen så hun ammer litt mindre.

Veldig flink mamma

6. september

Valpene er blitt flinke til å søke etter godbiter. Jeg kaster noe av tørrfôret ut i gresset og så skal de bruke nesen til å finne det. Det er en fin aktivitet som de må bruke nesen og hodet på.

Søker etter godbiter, en valp sov.

5. september

Vi har hatt valpetreff i dag og valpene har vært løst i hagen. De føler seg nå så trygge i hagen at det er den jobben å holde orden på alle sammen. Vi talte og talte.
 Vi har nå begynt å venne dem til bur. Vi har tatt bort valpekassen og satt våres 2 bur inn på rommet deres. De får gå ut og inn som de ønsker. Nå får vi se hva natten bringer.

Vi trener på bur for første gang. Et par var ikke trøtte da bildet ble tatt.

4.september

Jeg må si jeg ble litt flau over valpene i dag. Vi hadde besøk av Berit som skulle se på dem. De var flinke til å stå på bordet, men da vi skulle se på tispene løpe fritt, ble det morsomt. En av tispene klarte stikke under terrassen men ikke å komme seg ut. Jeg måtte da hente en liten rake for å få henne ut. Så etter å ha sett på tispene, skulle vi se på hannene, da jeg kom for å hente hann nr.2 var hele gjengen stukket av. Hadde klart å skyve bort gjerdet. Dette er ingen engstelig gjeng. Heldigvis er de ganske flinke til å komme når man roper på dem.
Elisabeth hadde med sine valper som er 16 dager eldre og som dere ser ganske mye større. Nydelige valper.

Besøk av Elisabeth sine valper

3.september

I dag må jeg rå-trene på å stille valpene pent på bordet, for i morgen kommer Tippi's oppdretter Berit. Hun hadde lyst til å se valpene og det er jo veldig hyggelig.

Mons og Fridtjof koser med valper, mens vennen Johan sliter med gressklipping.

2. september

Frank har vært valpevakt på dagtid i dag, da resten var på skole og jobb. Vi har hatt besøk fra Nesodden og Amanda har hjulpet med å grave ut en valp fra under terrassen, der den gravde i jord. Fikk ikke sett hvem det var.
Hann(uten) har vært på tur i veien uten noen annen valp. Han fulgte oss fint. Nora hadde med tispe v.bak med på posten og hun gikk selv et godt stykke i veien selv.

Andrea og valpene

1. september

I dag da jeg så en liten svart skygge fyke over terrassen, måtte jeg gi Frank rett i at det gjerdet, vi kjøpte på "jem & fix" i Danmark bare var noe ..............
Krisealarmen gikk og vi hadde 7 løse valper i hagen som vi ikke umiddelbart fant. Mamma Tippi viste selvfølge at de gravde i jord under dukkestua. Deilig å finne 7 små skitne valper.
Ellers var det negleklipp-og veiedag. Hannene veide 4770 & 4760. Hunnene fra 3800 til 4020, ganske likt med andre ord.

31. august

I dag har det vært mange venner og kjente innenom og koset med valpene. Marit og jeg har gått en liten tur i veien med 4 tisper. Selvefølgelig 2 og 2 av gangen. Det er helt umulig å holde orden mer enn det av gangen. Jeg ønsker også å se om noen blir uvanlig engstelige, men det var det ikke. Vi må nok ta dem med en av gangen fremover.

30. august

Min morgen starter nå kl.05, hvilket er en forbedring fra i går da det var kl.04.30. Da bjeffer valpene og tar jeg på meg morgenkåpen og løper ut med dem så fort det går slik at de fleste får tisset ut. Så får Tippi og valpene mat, og deretter får de morsmelk. Tippi og jeg er litt uenig i når de skal ha mat. Tippi kan plutselig finne på kaste opp til dem, som oftest på de mest ugreie tidspunkter. Men dette er instinkter som vi må nok bare finne oss i det.
Gutta har vært på tur. Sammen med Mari og samboer, har vi gått tur i veien. De fikk hilst på barnevogn og gåstativ, som ikke var skumle noen av delene.

Mari og samboer med valpene

29. august

Vi må igjen i dag gratulere først. Ibsen (Work of Time's Born to Be a Dane) fra forrige kull var på utstilling i Danmark for første gang. Han fikk bedømning excellent (tilsvarer Ck) og ble nr. 2 i sin klasse.
Vi har hatt 3 tisper på biltur, uten, h.bak og v.bak. Vi var også innenom en søndagsåpen butikk. Det gikk fint bortsett fra en liten periode med pipekonsert. Andrea og jeg hadde god hjelp av kusine Anna, som kom opp fra Danmark sammen med faren som skulle sykle Birken. Valpene kan aldri bli redde for sykler, de har vokst opp med dekk og sykkeldingser rundt ørene.  
Tispe v.bak og v.foran har vært en tur i veien og hils på Einar og hans barnevogn. Disse valpene er to små tøffinger.

Anna og hann uten

28. august

Først må vi gratulere Leo (Work of Time's Born to Be Wild) fra forrige kull og Elisabeth med 1pr. (181,5)  i lydighet klasse 1. De gikk i Fredrikstad og vant også klassen sin i dag. Vi er veldig stolte over dere.
Valpene hadde en deilig runde i hagen i dag. Vi hadde besøk av valpekjøpere som hjalp til med å passe på dem. Alle var slitne etterpå.
Tispe h.foran og hann uten har vært på kjøretur i dag og en tur i butikken og Sandvika. Det gikk veldig fint, hannen pep litt i bilen men da han fikk ligge fritt på bilsetet, var han fornøyd.

Joakim og Tispe v.bak

Leo og Elisabeth vant klasse 1 og fikk 1pr med 181,5

27. august

I dag er alt fryd og gammen igjen. Tippi's bryst er fine og hun er i fin form. Valpene har løpt i hele hagen og hatt besøk av en irsk setter "Bella". Valpene sjekket om hun hadde melk da det var tomt der, mistet de interessen.

Tispe h.bak

Tispe h.bak

26. august

Vi tror at vi har klart å stakke Tippi's brystbetennelse. Nora har vært kjempeflink. Hun har håndmelket og lagt til valper mens jeg har vært på jobb i går kveld og i dag. Jeg drev med ammehjelp i natt.
Jeg tror at Tippi ammer disse valpene alt for mye. De er nemlig ikke veldig interessert i vanlig mat. Så i morgen skal jeg holde henne unna før de har fått fôr. Tippi er ikke selv lei av valpene.

Hann uten

Hann uten

25. august

Vi har fått et lite problem med det ene juret til Tippi. Det har tettet seg over natten og når vi melker det kommer det litt puss. Vi jobber nå for å få valpene til å tømme det. Valpene har det fint og er i full fart.

Tispe h.foran

Tispe h.foran

24.august

I dag har jeg hatt tispe v. foran med i butikken og hann h.foran var med på biblioteket. De satt under jakken og kikket ut. Begge var helt rolige og fikk hils på noen hyggelige mennesker.

Tispe v.foran

Tispe v.foran

23.august

Vi har hatt fint vær, så valpene har vært ute hele dagen. Vi er begynt å spille en cd med torden, fyrverkeri og skudd på kveldstid. Den blir spilt lavt nå til å begynne med. Den skulle vært spilt på et surround anlegg, men da det mangler også på valperommet, har vi tatt Andrea's gamle geto-blaster i bruk. 

Hann h.foran. Han var veldig trøtt.

Hann h.foran

Vi leker

22. august

Vi har laget inngjerdring til valpene ved dukkestua i dag. Så de hadde deres første tur på gresset. Det syns de er det var litt skummelt først men etter noen minutter var det full fart over gresset.

Valpene "hjelper" Frank med gjerdet.

Tispe uten

Tispe uten

21.august

Vi har hatt besøksdag for valpekjøperne i dag. Da lå valpene ute og var selvfølgelig litt trøtte akkurat da.
Jeg, Kirsti og Nora tok og stilte opp valpene på bordet i går kveld. Vi tok bilder og jeg kommer til å legge ut bildene en ny hund hver dag. Det var ikke alle som var like ivrig på å stå på dette bordet selvom det var mat å få.

Tispe v.bak

Tispe v.bak

Valpenes familier på besøk

20. august

Vi har sluttet å sove sammen med valpene. Så nå har Tippi tatt over igjen. Nå tilbringer hun det meste av natten i valpekassen. Det begynner å bli litt trangt der.
Hele familien jobber med sosialisering. I dag hadde Johan syv jenter med hjem for å sosialisere valpene. Flott innsats!

Tippi leker med valpene i stua.

19. august

I dag var det igjen markkur/ormekur og veiing.
Hann foran 2840gr
Tispe h.foran 2320gr
Tispe v.bak 2290gr
Tispe h.bak 2360gr
Hann uten 2850gr
Tispe v.foran 2460gr
Tispe uten 2510gr
Disse valpene veier mye mer nå enn forrige kullet vårt, nesten 500-600gr. hver.
Jeg var veldig stolt over valpene i går. Jeg hadde jentekveld og de herjet ute. Jentene hjalp med å bære dem inn, da de ble trøtte. Da var de veldig flinke og gosne, de lå på rygg i fanget til jentene og kom med god lyder.
Kloklippen gikk også kjempefint på alle sammen.

18. august

Valpene våres er begynt å bli opptatt av personlig hygiene. De vasker og steller seg. Tippi steller dem også inn i mellom. Hun prøver så godt hun kan å rydde opp når de gjør fra seg i valpekassen og på diverse gulv.

To små tisper, fotografen har glemt hvem det var.

Hann (uten) vasker seg

17. august

Tippi ammer nå kun valpene stående. Jeg var bekymret for om de minste fikk nok mat. Veiingen tilsier at de får nok.

Tippi en meget tålmodig mor

Henger i puppen

16.august

Det var mildt og deilig vær, så valpene var mye ute. Mye vil si når de er våkne ca 30 min. og når nesten alle har fallt til ro, bærer vi dem inn igjennem.

Hann (uten) faller til ro under en stol ute.

Vi blir båret ut i kurv

15. august

Vi har hatt veldig fint vær i dag, så vi har tatt ute valpene på terrassen. Det gikk fint og de spiste maten sin ute. Det eneste som er skummelt er alle vepsene som er her i øyeblikket.

Tippi og valpene koser seg ute

14.august

I dag har valpene fått sitt første måltid. Det besto av kjøttdeig, eggeplomme og creme fraiches. Jeg hadde egentlig tenkt å vente slik at de fikk bare morsmelk lengst mulig, men Tippi virker såpass sliten at jeg de to siste dagene har latt dem smake. I dag fikk de til de var mette, det vil si ikke spiste mer. De orket å drikke melk etterpå likevel.
I løpet av de neste 10 dagene skal de være opp i 4 måltider pr. dag.
Den største hann veide 2140gr. og minste tispe 1600gr.

Første store måltidet

13. august

I dag har Tippi begynt å småleke med valpene. De skjønte ikke så mye av det. Men så er de jo også temmelig fiksert på melk når hun er i nærheten.

Tippi leker med valpene.

Kaja koste med liten tispe (v.bak) i går.

Valpene kommer og koser.

12.august

3 UKER GAMLE
Valpene har fått tenner, det vil si de synes i dag og er skarpe. De er også begynt å bite på alt mulig. Sko er allerede en favoritt. En har vært igang med noe listverk og den skal vi ikke beholde, mener Frank. Vi har hatt listespiser før, i vår gamle boxer Fam.

Vi koser oss med sko

Vi har fått tenner

11. august

Vi klippet klør i dag, det gikk fint på de fleste. Jeg skriver ned hvordan de er å håndtere nå.
De tok seg en tur inn på kjøkkenet i formiddag. Noen syns at det var litt skummelt men det var nok mest fordi gulvet er så glatt. Alle gikk inn der selv og noen sovnet der.

Tippi mener at det er på tide at valpene står og spiser, men det mangler fortsatt noen centimeter.

10. august

Valpene blir mer sosiale for hver dag som går. Setter jeg meg ved siden av kassen når de holder på å våkne, kommer de og slikker og småbiter på meg.
Ellers holder jeg på med papirene til de 3 valpene som skal til Danmark. Det gjelder å holde tungen rett i munnen med alle numrene på chip og pass.
Jeg syns det er veldig koselig at 1 hann og 2 tisper går til Bobo's og mitt hjemland.

Valpene viser stor interesse for Nora.

Gutta prøver å få litt fart på jentene.

9. august

Valpene er begynt å småleke med hverandre, de bjeffer og knurrer. De er også igang med logring. De er til tider litt ustø ennå men det kommer seg med gåingen.

Tispe(uten) koser på Johan's fang. Hun veide 1440 gr. idag. Viktig å ha noe under for den hender at man blir tisset på.

8. august

Valpene har ligget mye på gangen i dag. Vi la dem der da vi skiftet på kassen. De sovet så fint der etter å ha fått mat av Tippi. De sov der og gikk stort sett bare ut for å tisse på gulvet.
Ellers er valpene blitt flinke til å roe seg på fanget. I går kveld satt jeg med en liten våken tispe. Først rundslikket hun meg i ansiktet og la hun seg til å sove på mitt bryst. Veldig, veldig koselig.

Tispe (v.foran) veide 1090 gr. i går

Valpene har ligget mye i gangen i dag.

7. august

Jeg har klart å la være å veie valpene igår. Derfor var det jo enorm vektøkning i dag. Minste tispa veide 1070gr og største hann 1610gr. Det er jo egentlig tull å veie hver dag, da jeg jo kjenner på de små kroppene at de er fine og passe tykke.

Tispe (uten)

Hann (uten) 1530 gr.

6. august

I dag er valpene er 15 dager gamle og nå burde de begynne å høre litt. Det står bøkene at ørekanalen begynner og åpne seg etter 1 uke. De skal da flasse litt i ørene. Jeg har kikket hver dag men har aldri sett noe flass.
De er utrolig søte og nå har alle store blå øyne.

Tispe h.bak

Gutta koser seg sammen i hjørnet

5. august

I dag var dagen for den første markkur. Det gikk veldig fint. Vi husket hvor mye klin det kan bli hvis man ikke er bestemt. Vi bruker Banminth paste. Tar en liten stripe på fingeren og så åpne munnen på valpen, og så fort fingeren i munnen. De syns ikke det smakte godt og grøsset, så vi la dem rett ned til Tippi så melken kunne ta den vonde smaken.
Valper får spolorm fordi hvilende larver reaktiveres i tispens vev under drektighet. Derfor regner man med at de fleste valper fødes med larver kroppen. Vi behandler med markkur når valpene er 2-4-6 og 12 uker.
Jeg er spent på om våre valper har mark. Tippi har blitt handlet med heftige markkurer hver gang vi har vært på ferie i Danmark.

Her får tispe (h.foran) markkur. Hun likte det ikke noe særlig.

Hann(h.foran) lånte silkeputen til mamma. Alle måtte få melk av Tippi etter den vonde markkuren.

Tispe(v.bak) blir veid, 940gr. idag. Hun er minst.

4. august

Vi har klippet klørne på valpene i dag. Dette er primært for at de ikke skal klore opp Tippi når de stamper med forbeina mot brystet for å få melken til å renne (få igang utdrivningsrefleksen på menneskespråk).
Ellers er alt vel i valpekassen. De er blitt veldig flinke til å gå alle sammen, her er det ingen "svømmere".

Jeg hadde hjelp av 2 flinke heste-hundejenter i dag, Nora og venninnen Amanda. De brukte våren på å ta imot og passe på føl i Italia.

Tippi syns at det ble alt for mye fokus på valpene, så hun fant en dummi(som hadde falt ned, dette er ikke leke) som hun gikk rundt med. Likte at jeg tok bilde.

En stund fremover blir det nok mest sovebilder av valpene p.g.a av øyene.
Tippi begynner å komme i form. Hun må spise veldig mye mat p.g.a melkeproduksjon. Hun spiser nå 9 mål med valpetørrfôr og 500 gr. vom og hundemat. Normal ville hun ha spist 4 mål tørrfôr. Så det er nesten så hun ikke orker.

Tispe(uten)

2. august

I dag har mange av valpene fått gløtt på øyene. Det starter inne ved neseroten og gløtter mer og mer for hver dag. Vi skimter i dag litt klar blå farge som blinker i øyekroken. Johan mener han har sett det lenge....... De ser ganske tåkete til å begynne med. Etter 3 uker skal de ha et brukbart syn. Deres øye må i åpningsperioden ikke utsettes for skarpt lys. Det vil si ingen blitz.

Vi har hatt besøk av Marit og familie i dag. De er veldig tålmodige og har ventet på valp etter Tippi i snart 1 år. Marit og Tippi har hatt mange fine turer sammen i løpet av året som gikk. Tippi har også vært på nattvandring med Helene.

Tispe h.foran veier 865gr. i dag.

Helene og Marit koser med tisper

1.august

Vi har lest i valpesosialiseringsboka at selv spedvalper kan ha glede av å bli håndtert forsiktig i 5-15 min. Det er vi veldig glade for og koser med dem når de er rolige og mette. Valpene har luktesans og det er fint at de blir kjent med lukten vår.
Alle valpene har lagt fint på seg i dag. Største hann(h.foran) veier 1140gr. og minste tispe(v.bak) 765gr.

Nora koser med to tisper

Andrea med hann(uten) Han liker å ligge på rygg.

31. juli

I dag har de fleste av valpene vært oppe og stått på alle fire. De krabber også ut av den kassen, vi bruker når vi skifter. Tippi liker ikke at valpene ligger i den kassen. Hun kommer da og legger seg i valpekassen som vi da skal skifte. Litt tungvint.

Se vi går litt. Her er hann (h.foran) ute og går. Hann veide 1020 gr. idag

Tispe( h.foran) 710 gr. i dag.

30. juli

I dag er Tippi begynt å komme seg skikkelig etter fødsel. Hun spiser bra og vi har gått en lengre tur i skogen her. Hun syns at det var deilig og fikk bestemt lengden på turen selv.
Valpene er nå oppe og prøver seg på alle 4. Det er ganske kort varig, og det er mye knall og fall. Alle har doblet sin kroppsvekt.

Lillemor (t.v.b) koser med Johan. Det er mye lyd i henne. Hun brummer og småbjeffer når hun sover. Roter hun seg bort i valpekassen, sier hun veldig tydelig ifra.

29. juli

Valpene er på nåværende tidspunkt døve og blinde, men på ingen måte stumme. Etter 2 dager med nattevakt, gleder jeg meg til at Frank skal ta over. 
Småtassene sier veldig tydelig i fra hvis de er misfornøyde. De søker etter varmekilder som mor eller søsken og roter de seg bort i valpekassen, skriker og kjefter de. Når de starter med en slik skriking skal jeg si man bråvåkner.  Vi regner med at vi skal passe på at Tippi ikke legger seg på dem i 2 uker til.
 

Johan og Tispe (v.foran) veide 380 gr. da hun ble født. I dag veide hun 690gr.

28. juli

Fin dag i valpekassen, fine og rolige valper som spiser veldig bra. Vi har klippet negler og det gikk fint.

Her får tispe h.bak klippet negler. Hun veide 317 gr. da hun ble født. I dag var vekten 650 gr.

27. juli

Hadde problemer med internett, derfor manglende oppdatering. Tippi var ganske slapp i går morges og vi ble bekymret. Utover dagen kviknet hun veldig til og spiste bra. Hun syns nok at det er litt varmt. Valpene spiser og legger fint på seg.

Hann(u) veide 388gr. ved fødsel, 680 i dag. Han har utmerker seg som en rolig fyr.

Veldig god sugeteknikk. Hann(h.foran)

26. juli

I dag var det Johan og kameraten Fridtjof som satt valpevakt. De hjalp også Nora med veiingen, som jeg godt vet, er helt unøvendig. Men det tar 2 sekunder når vi skifter i kassen og sjekker hver enkel valp og er moro å følge med på. 

Tispe (h.foran) veide 317gr da hun ble født som første tispe. I dag veide hun 490 gr.

25.juli

Dette er mye lettere enn siste gang da vi hadde 10. Tippi klarer å holde det veldig rent i valpekassen. Hun slikker og ordner med valpene slik at vi omtrent ikke har sett avføring etter dem. Dessverre er min fotograf Andrea reist for å jobbe på en stall i Drøbak, de neste 3 ukene. Så det blir nok litt mindre skarpe bilder fremover.

Minste tispen(v.bak) veide 290 gr. ved fødsel. I dag veide hun 396 gr.

24. juli

Det har vært en fin dag i valpekassen. Valpene får mye melk og roer seg nå i lengre perioder. Alle har går opp i vekt 50-100 gr. siden fødsel. De har alle mistet den lille navlesnoren som satt igjen. Vi elsker å sitte å se på småtassene, de er utrolig søte.
Tippi er mindre sliten og har gått en liten tur med Nora.

Tispe(uten merking) veide 370gr. da hun ble født. Hun var en siste valpen som kom. Hun veide 430 gr i dag.

Her ligger vi i baljen mens det blir skiftet i valpekassen.

23. juli

Tppi har vært veldig sliten i dag og sovet mye, men hun har spist bra og vært såvidt ute og luftet seg. Hun hadde endel etterrier i natt og gravde. Det er helt normalt og er fordi livmoren skal trekke seg sammen igjen etter graviditen. Andrea som hadde nattevakten fikk ikke sovet stort. Godt vi er mange som kan bytte på det skiftet.
Valpene er også i fin form. Alle hadde samme vekt som ved fødsel(en) eller lagt på seg. Det er normalt at de taper seg i dagene etter fødsel. Tippi har hatt valper fra før derfor kom melken sikkert fortere slik det ofte er på mennesker. Dessuten har hun en pupp i overskudd.

Nora har valpepassen

Hann (h.foran) var 370gr. da han ble født, veide i dag 420gr.

22. juli

Det ble en lang natt i natt. Tippi hadde startet med rier på dagen. Hun holdt med å pese, grave, pipe, kaste opp og hadde det veldig vondt. Den første valpen kom kl.03.50 en fin hann som veide 370gr. Deretter kom de jevnt og trutt og siste tispen kom kl.09.40 og veide også 370gr. Tippi er en veldig god mamma. Hun slikker og ordner med dem hele tiden. Det er en til dels ganske hardhendt slikking, hvor valpene ruller rundt. Vi har gitt Tippi mat, silt havresuppe med litt kjøttdeig. Hun har spist opp alle morkakene, selvom det ikke er anbefalt fordi de kan få diare. Vi rakk rett og slett ikke få fjernet dem før hun hadde spist dem. Men hun har en mage av stål så regner vi med at det går fint nå som sist. Vi klarer så vidt å få henne ut på en liten luftetur, før hun styrter inn igjen.