Penny og Frilles valper

15. feb, 2019

Det er stille og rolig i valpekassen, det spises og soves. Alle har gått godt opp i vekt. Penny er flink til å variere hvilken side hun ligger på så valpene kommer til alle puppene. Penny forlater valpekassen mer og mer og legger seg på sine vanlige steder, men hører hun et klynk er hun straks på plass for å se hva som skal gjøres. «Turene» våre har blitt mer enn dobbelt så lange siden i går, da gikk hun så vidt utenfor gårdsplassen, i dag over hundre meter – før hun piler tilbake.

Foreløpig er den eneste jobben jeg har å sørge for at Penny får mat og vann, resten fikser hun selv.

I dag har kennelmamma Annette vært innom og sett på valpene. Hun er veldig fornøyd, alle navlene har grodd fint – og de har tjukke runde mager alle sammen. Selv om det er et jevnt kull er det lett å se forskjell på de minste og de største Den største veide 590 gram i dag, og den minste 445 gram.

 

14. feb, 2019

Penny og valpene koser seg. Det er stort sett rolig i valpekassen. De sover og spiser. Penny har hatt litt dårlig matlyst og har fått både mat og drikke servert i kassen. Det ser nesten ut som en fabrikk, hvor maten kommer inn foran og valpene tar sitt på siden. Matlysten har tatt seg opp utover dagen.

Penny må jo ut en gang i blant, men gå på tur gjør hun ikke. Dagens rekord er gå 50 meter fra huset for å spurte hjem igjen så fort hun kan.

I dag har vi hatt besøk av Susanne og mormor, begge kjenner Penny veldig godt fra før. Og i kveld kom Casper, sønnen til samboer Jan på 10 år, han hjalp til med å veie valpene. Vi har merket valpene med ulltråder av ulik farge, da er det mye lettere å følge med hva de gjør i valpekassen.
Alle valpene har lagt på seg. Det er bra – det er ikke uvanlig at valper går litt ned det første døgnet. Vektoppgangen varierer fra 40 til nesten 90 gram, men det er klart at vekten også er avhengig av om de nettopp har spist eller ikke.
Jeg kommer til å veie valpene hver dag – det er morsomt å følge med utviklingen deres.

13. feb, 2019
13. feb, 2019

I dag morges klokken 03:35 kom den første valpen og 05:40 kom den siste en tispe. Og selv om det i følge arvelæren skulle bli 25 prosent leverfargede er alle valpene sorte. Den minste veide 377 gram og den største 450 gram.

Penny begynte å bli urolig allerede mandag, og vi trodd lenge at de ville komme da. Annette kjørte fra Nesbyen på natten men reiste tilbake igjen dagen etter. Mandag ettermiddag kom ei god venninne Anne-Sofie til oss og hun var her helt til alt var over. Det ble lange netter med klapping og kosing med Penny og baking av kanelboller og kringle.  Penny gravde, peste og sov om hverandre.

Tirsdag kveld ble Pennys rier merkbart kraftigere, og klokken 22.30 kom Annette. Det gikk ennå fem timer før første valp kom. Riene kunne vært sterkere, og det tok lang tid for Penny og presse han ut. Men Annettes kyndige jordmorhender hjalp til, uten dem er jeg redd vi hadde måttet reise til veterinær. Men etter at første gutt var født, kom resten stille og rolig uten at vi trengte å hjelpe noe særlig til.

Penny trives som mor. Jeg har hørt at en del tisper kan bli litt overrasket og redde når de får den første valpen, og det var jeg forberedt på. Men Penny skjønte instinktivt hva hun skulle gjøre. Hun passer godt på dem, rydder opp og sørger for at alle får mat. Og melk har hun nok av.

Penny nyter dagene og får både mat og drikke servert i valpekassen. For å gå ut det vil hun ikke. Har fått henne ut for å tisse et par ganger – men det er bare rett ut og rett inn.

I løpet av kort tid kommer vi til å ta kontakt med de som vil ha valp etter Penny og Frille.

Kommer til å oppdatere valpedagboken ofte fremover så følg med.  Følg også med på kullsøster Step sin valpedagbok, 13.mars venter hun valper-