Penny og Frille

21. jan, 2019

Nå skjer det fort, en kan nesten se hvordan valpene vokser inne i magen. Hun blir merkbart større for hver dag som går. Appetitten er på topp og denne uken har vi så smått startet med valpefor. Penny er konstant sulten og vi har begynt å dele opp formengden slik at hun får tre måltider om dagen. Vi gir henne også egg, kefir og fiskeolje.

Vi merker at Penny er roligere når vi er på tur, alt går liksom i litt lavere tempo.

Vi begynner å bli veldig spente på hvem som bor der inne, hvor mange er det, tisper, hanner, sorte eller leverbrune? !4. februar får vi svar.

I følge arvelæren skal det bli 25 prosent leverbrune valper – blir spennende å se om det stemmer.

I dag har Penny vært på tur i Tanumskogen – et herlig sted å gå tur på beina om vinteren, fine stier og ingen skiløyper. Et eldorado for hunder.

 

14. jan, 2019

I dag er Penny 33 dager på vei og over halvveis i svangerskapet. Mens de første tre ukene gikk veldig sakte, går tiden vanvittig fort nå.

Siden Penny gikk tom sist hadde jeg bestemt meg for å ikke starte planleggingen før jeg var helt sikker på at det kommer valper, og siden alt skal være klart minst en uke før fødsel er det nok å gjøre.

Mens jeg har vært på hundeutstilling i Letohallen i helgen har Penny vært på Norefjell med Jan (samboer) og hans sønn Casper på 10 år. Rapportene derfra er at Penny koser seg, sover litt mer enn før, får litt mer godis enn før og får lov til å gjøre ting hun vanligvis ikke får lov til :-), men ellers er helt som vanlig. Appetitten har økt, men det er ikke nødvendig med tilleggsforing ennå. Men hun får en rå eggeplomme og litt rått kjøtt i tillegg til tørrforet. Valpene skal nemlig ikke legge seg utenfor ribbeina, men innenfor. Magen har begynt å vokse litt, men ikke så mye. Fostrene er fortsatt inne i en tid med langsom vekst.

De er omlag 2,5 til 3 cm lange og en kan tydelig skille mellom for og bakbein, ørene og øynene er  dannet. Har kikket litt på bilder (som dessverre er beskyttet av opphavrett så jeg kan ikke legge dem ut) og på dette stadiet er de nesten lik et menneskefoster. Hvis du googler hundefoster finner du fine bilder.

I dag har jeg kjøpt et oppblåsbart basseng som kommer til å være valpenes «rom» de første par – tre ukene. Vi bruker det i stedet for den tradisjonelle valpekassen. Så blir det spennende å se hvor lang tid det tar før de krever større plass.

Og jeg kjenner at jeg blir mer og mer nyskjerrig på hvem som er inni magen til Penny og gleder meg til å hilse på dem.

Lill

 

9. jan, 2019

Endelig kan vi slippe den gode nyheten;  Penny er bekreftet drektig. I går var vi på ultralyd og så i alle fall seks sterke valper.  Men likevel – det er ikke vanlig å anslå noe antall så tidlig i forløpet. Det er ikke sikkert vi så alle, og noen kan absorberes. Så det kan bli flere eller færre. Tispa kan faktisk absorbere valper helt til dag 42. Men uansett vi forventer et bra kull. Vi vurderer å ta røntgenbilde to uker før termin. Da kan de se hvor mange det er. Samtidig kan vi ta en ultralyd hvor de forsøker å si hvilket kjønn valpene hatr. Det kan jo være spennende.

Termin for Penny er 14. februar – det vil si at valpene er leveringsklare uken før påske.

Penny tar graviditeten helt med ro, jeg merker at hun har blitt enda mer kjælen og hun er litt roligere når vi er på tur. Hun har også hatt litt morgenkvalme og stått over frokosten noen dager, men nå er appetitten på topp igjen.

I kveld har Penny trent lydighet og jakt med sin mor, indie, og sine halvsøsken fra Neverkullet. Farten var ikke helt som før, det er tydelig at det er noe som skjer inne i henne.

13. des, 2018

Vi orket ikke å ta den lange turen til Umeå for paring igjen, men siden vi har så stor tro på denne kombinasjonen, har vi hentet sperm fra Frille i høst. Den har ligget trygt på is på veterinærhøgskolen i Oslo, og i går og i dag den tint opp og satt inn i Penny. Ikke veldig romantisk men Penny virker nå glad og fornøyd som alltid.

Går alt etter planen kommer det svarte og leverbrune valper den 14. februar.