Det er nå 10 år siden vårt første kull ble født og her er oppdateringen om hvordan det er med dem i dag.

Det er dessverre 4 som ikke er mer:

Mamma Tippi: Ble 12,5 år. Hun var en veldig frisk hund hele livet men i sommer var det ikke noen medisiner som hjalp på hennes vonde skulder så da valgte vi å la henne slippe.

Monty: Ble drept i bilulykke da han var 5 år. Et spes. stort tap for eier da han var førerhund.

Blacky: Døde av en veldig hissig miltkreft 8,5 år gammel. Lise som eide henne har nå en ny flat "Skippy" fra kullet vårt i 2017.

Leo: Fikk problemer med at maten kom i luftrøret og de valgte å ikke operer ham i høst da han ble dårlig av lungebetennelse igjen. Han ble 9,5 år.

På resten av hundene er det gode tilbakemeldinger:

Ibsen: Han bor i Danmark og har vært en frisk hund. Han ble også kjørt på av bil men overlevde med et brukket bein. Han ble lappet sammen og har hatt det fin. Litt stiv i det beinet. Han er far til 16 og bestefar til veldig mange.

Rikke: Hun har også blitt mor til 5 fine hunder og bestemor til 8. Hun er frisk rent bortsett fra at hun etter valpingen utviklet epilepsi. Hun har anfall med opp til 1/2 års intervaller og hun er ikke medisinert. Dyrlegen mener ikke det er arvelig.

Laika: Det går veldig bra med Laika, forteller Marianne. Hun er en usedvanlig sprek 10 åring.Vært veldig lite syk. Bare vært hos veterinær i forhold til vanlig kontroll. Hun er stort sett glad som andre flatter.

Frøya:Familien sier at Frøya har gitt dem alle veldig mye glede. Hun er kjempeglad i å gå tur - alltid glad og fornøyd. Legger seg flat for alle hunder vi møter - store og små. Eneste gangene hun sier kraftig fra  - og faktisk kan gå til angrep på en annen hund er hvis den andre hunden er i vårt hus eller vår hytte før hun kommer inn. Hun har vært frisk hele tiden - har noen kuler på brystet - men veterinæren vurderer og følger med på de - anbefaler ikke operasjon hvis de ikke er plagsomme -og at de sannsynligvis er fettkuler. Har hatt en av de i flere år.

Felix: Øystein forteller at Felix er i god form og fortsatt en aktiv hund. Aldri vært syk eller skadet (øyekatarr 1 gang, det er det hele!). Tur, svømming og snøbading er toppen. Han vil helst på tur hele tiden, men er rolig av lynne og skikkelig doven om morgenen. Mange er misunnelige på oss som har en flat av det litt rolige slaget, og ikke minst er noenlunde lydig. Felix er nok i ferd med å bli litt stivere enn i yngre dager, særlig i ene skulderen. Har haltet litt av og til i vinter. Tenkte vi skulle la han svømme idag og se om det er bra for han. 

Nike: Er frisk som en fisk fremdeles. I vinter var første gang hun ikke fikk være med på de lengste skiturene, men hun viser ellers minimalt av aldringstegn. Har fjernet en del lipomer, aldri noe ondartet. Hun er pensjonert fra tilværelsen som blodgiver, forteller Ola 

Aksa: Arvid og Synnøve forteller at de er veldig fornøyd med Aksa og at hun har vært frisk men fjernet 6 små kuler over tid. Det har vært kreft av den minst aggressive formen. Hun har vært på mange tusen kilometer tur med kløv sammen med Arvid.

Jeg har fått flere fine bilder som jeg skal få satt inn men siden er blitt for stor så det går så tregt.14.Mai

HURRA!
Valpene 1 år  i dag.
Hele familien Helk ønsker valpene og deres familier til lykke på 1 årsdagen.

Tippi koser seg på teppet

13.mai

Fikk mail fra Øystein med Felix idag. Det går bra og familien er fornøyd med ham. Han og Mari er igang med bronsemerkekurset. Han syns 2 minutters fellesdekk er veldig... lenge. Det syns de 3 andre søsken som driver med det samme også. Mammaen streve også lenge med det.
Øystein kom med en koselig historie som jeg tar meg den frihet å gjengi.

En liten historie fra Hundeklubben der vi har en ganske direkte og rett frem instruktør. Historien fikk vi fra noen venner av oss som begynte på valpekurs etter oss:

I første kurskveld pleier instruktøren å omtale forskjellige raser og sier sin hjertens mening om dem. Flatc omtaler hun bare som ”4 bein i lufta” og egentlig ganske håpløse i lydighet. Men så kom fortsettelsen...:

"...men forresten, jeg vet om 1 flat som er unntaket, den er på kurs her hos oss og har en 13-åring som fører..."

 

Felix og Mari

23.April

Jeg var og så på Nike og Lena trene på bronsemerkekurs igår. De er flinke. Nike hadde fått løpetid for 2 dager siden.
Tippi og jeg trener til vi skal på jaktkurs. Vi har nok kommet med på et kurs som er litt over vår evne.

Tippi bærer fugl og Ibsen lærer litt av hvert.

19.April

Fått noen fine bilder av Monty fra Gisela. Han har det bra.
Ellers har jeg fått greie på at det nå er 4 av valpene som holder på med bronsemerkekurs. Tippi og jeg er veldig stolte.

Monty redder pinne

Påsken 2009

I påsken fikk vi endelig sett Ibsen (min søsters hund) fra Danmark. Han var en stor(34 kg) og godmodig hann, med samme milde gemytt som Tippi og mange av de andre valpene. Tippi følte at hun måtte oppdra ham litt først, men etter det lekte de stortsett hele dagen. Ibsen var i motsetning til sin mor kjempeflink til å trekke da vi gikk på ski. Vi var forsiktige og prøvde bare korte strekninger, men det var rett frem i sporet med stor iver.

Mor og sønn

13.mars

Hurra ! Tippi 4 år

Idag har vi feiret Tippis 4års dag. Hun feiret dagen med en tur med hesten og litt trening i ridehuset. Det siste er veldig stas da man jo er sjalu på hesten når mamma rir der. Så når man selv får være der, trenger man ingen godbit for å være flink.
Apropo flink, eller ikke. Tippi hadde sin første store forsvinning torsdag morgen. Hun stakk ut av hagen (gikk over gjerdet p.g.a all sneen) etter gutta hadde lekt med henne før skolen. Hun var borte i to timer, politi, Viking og halve hundenabolaget ble varslet. Da hun kom hjem i lett trav, så jeg raskt hva hun hadde drevet med. Spist! Hun var like tykk som da hun skulle ha valpene. Det var nok blitt litt mye selv for Tippi. Så da mannen fra en levekårsundersøkelse holdt på å intervjue Andrea, kastet hun opp. Det stank i hele huset og det var mye kvalmehysteri. Deilig med hund !

22.februar

Fikk mail fra Tyskland der Susanne hadde hatt besøk av Monty noen dager. Han trodde at han var kommet til en barnehage og ikke førerhundskole i begynnelsen. Da alt fikk roet seg, var Susanne fornøyd med hvordan han oppførte seg, både i selen og på tur.

21.februar

Fikk et hyggelig brev fra Synnøve og Arvid som har Aksa. Hun er en aktiv og vilter frøken, skriver de. Hun har dessverre slitt med øyne og måtte til veterinæren og få skrapt bort noen kuler fra øyevikene. Håper at hun med dette er kvitt problemet. Ellers veier hun 27 kg, brystvidde på 68, skulderhøyde på 62 og har en lengde fra halerot til midt mellom ørene på 82. Det tror jeg gjør henne til den største tispen.

Aksa hjemme på Nesodden

20.februar

Lenge siden jeg har skrevet noe her. Lena med Nike har skrevet og berettet om deres utstillingsresultat på Valpeshov i Tønsberg. De ble nr.4. Lena fikk velstilt i kritikken og det betyr at hun har vært flink til å stille henne.
De to skal starte på bronsemerkekurs.

Nike, svart og hvitt

31.januar

Vi hadde et veldig koselig valpetreff lørdag. Vi møttes på Veritasjordet. Det var stor gjensynsglede og mye herlig lek blant valpene og med mammaen. Etterpå gikk vi hjem til Viktor Plahtesvei der de fikk snust i hagen og inne. Det kom 5 valper: Her er de som kom samt deres vekt veid på vekten på kjøkkenet.
Felix 26 kg   
Blacky 23 kg
Nike 27 kg
Leo 29 kg
Rikke 24 kg
Tippi 30 kg
Vi ble enige om å ta et nytt treff til våren.

Leo,Blacky,Nike,Tippi,Rikke og Felix

30.januar

Fikk mail med siste nytt fra Felix. Hans familie er fornøyd med ham, han er flink i lydighet og går på konkurranserettet kurs(Bronsemerke) med Mari. Han skal følge sin mors fotspor og begynne med agility også.
Han har også funnet på rampestreker og har en forkjærlighet for mobiler.
Jeg gleder meg veldig til å se ham og de andre valpene på valpetreff i morgen!

Felix i snøen

10.januar

Trente lydighet med Kirsti og flat-guttene Casir og Spiff( Tippi's bror) igår. Kirsti fikk foreviget et av Tippi's froskehopp.
Det er foreløpig 4 av valpene som kommer på valpetreffet 31.01.09.

"Frosk"

8.januar

Jeg ble veldig glad i dag. Fikk mail fra Susanne at Monty er blitt rønget og har fine hofter og albuer, så langt ser det lovende ut. Han er blitt kastrert samtidig så da er at det fysiske på plass for at han skal bli førerhund.

Fikk også nytt fra Leo, han har nettopp begynt å løfte på bakbenet når han tisser. Elisabeth merker pubertetstendenser- rampestreker ellers forteller hun at han har vært på skiturer og oppførte seg eksemplarisk i løypene.

5.januar

Under ser dere Frøya. Hun var som 3 andre jeg har hørt fra rolig på nyttårsaften. Hun er desverre ikke så glad i å kjøre bil og blir kvalm. Ellers er familien hennes fornøyd med henne.

4.januar

Da er vi hjemme igjen fra en fin juleferie, var kun avbrutt av noen få dager med jobbing. Det har vært mange fine skiturer. I år har jeg sydd potesokker av et gammelt filspledd og satt på borrelås. De kostet ca 3 kr. å lage og satt veldig bra. Tippi koste seg på tur uten å skulle slikke poter hele tiden. Kan anbefales og krever ingen sykunnskaper.
Gisela, Monty's forvert skrev og fortalte at de hadde vært på gårdsbesøk i Toscana. Se de fine bildene, jeg ble helt misunnelig.

Monty på stranden i Toscana

22.desember

Her ser dere Blacky hjemme på Høvik. Hun er en liten engel i følge sin matmor Lise. Blacky tilbringer mye tid sammen med Beckie og Vilja, to fine gordonsettere.

Blacky

11.desember

Her er noen bilder av Ibsen som er tatt på juleavslutningen på lydighetskurset. Han skal ha imponert med sitt baljetriks. Dette vil jeg be om bilder av slik at vi andre kan lære trikset. Han veier nå 28kg og er 59cm høy.

2.desember

Har fått siste nytt om Nike i dag. Om dagen, når Ola og Lena er på skolen, er Nike på dagkennelen på veterinær høyskolen. Hun går på lydighets kurs og er superflink (har det fra instruktøren) Lena skriver: En ting som er veldig bra med henne er at hun er trygg og rolig, men ikke lat -full av energi til lek og trening!
De har vært på utstilling med henne og ble nr.5.

Jeg tar meg den frihet å gjengi hele deres historie om sokken, jeg vet at det har vært andre sokkehistorier men denne slår alt:
"Det virker som Nike ønsker seg en mer fiberrik diett; Pinner, plast, klær, sokker, papir og sko må stadig reddes ut av munnen hennes. Det går som oftest bra, men natt til lørdag for to uker siden våknet vi av at hun kom inn på soverommet og kastet opp en sokk. I halvsøvne plukket vi det opp med en hundepose og satte den på trappa slik at vi kunne ta den med til søppeldunken når vi stod opp. Da morgenen kom, slapp vi ut Nike, så at posen fortsatt stod der og gikk for å kle på oss. Da Nike skulle inn, var posen borte! Vi prøvde noen skikkelige veterinærstudent-triks for å få henne til å kaste opp, men uten hell. Da var det bare å dra til veterinæren for å få brekningsmiddel. Heldigvis kastet hun opp hele sokken og posen - hvis ikke kunne det ha endt med operasjon."
Det er flatten sin det!

 

 

Nike på 1/2 årsdagen

30.november

Fikk bilder fra Sveits i dag. Monty går søndagtur med Gisela som han bor hos. Det ser ut til han er flink til "gå pent i bånd" og sjekk den flotte førerhundvesten.

Sunday-walk today on the shores of lake constanz

26.november

I går fikk jeg mail fra Laika. Hun går på lydighet kurs og blitt spesielt god på å komme på kommando, sitte, vente, ligge, og er flink til å gå på plass. Hun har fått en liten øyeinfeksjon, det er visstnok ikke så uvanlig på flatvalper og de vokser det av seg. Hennes bror Leo har også hatt det.

Laika sammen med Marianne, Kim Andre og Maria.

16.november

Vi hatt en deilig tur i skogen i dag og trent rundering med Asker hundeklubb. Det gikk fint, hun jobbet bra og likte det like godt som forrige gang. Har bestilt bringkobbel, så vi er med.
Legger ved noen bilder av dansken Ibsen, veier ca.26 kg. er ikke lille dreng lengre.
Ps. Det ser ut som han sover i sengen til noen. Men det gjør han ikke. Han har egen madrass, så dem som skal kose med ham ligger behagelig.

Ibsen på madrassen.

15.november

Tippi og jeg gikk lydighet kl.3 i dag. Det ble 253,5 poeng, skarve 2,5 poeng fra opprykk til Elite. Tippi var veldig flink og jeg var fornøyd med henne. Det var som vanlig noen pussige førefeil. Jeg må trene mer.

Det ble 5.plass

14.november

Hurra!
I dag er valpene et halvt år.

Tippi og Blacky

13.november

Jeg fikk en mail fra Susanne med Monty. Hun er fornøyd med ham og tror han blir en fin hund. Jeg krysser fingre for at han også med tiden blir en fin førerhund.

Monty med kombiser

4.november

I dag fikk jeg en hyggelig mail med statusrapport fra familien til Felix (den minste hannen). Han har gått lydigshetkurs med Mari, trent litt sporøvelser og skal på agility grunnkurs. Han skal være en lærevillig og interessert hund. Kjempegøy!

Felix på skogtur

26.oktober

Tippi har hatt en aktiv helg. Lørdag morgen dro hun og Andrea med to andre jenter og deres hunde til Sarpsborg for å trene agility med NKK ungdomsgruppe. Det var en fornøyd og sliten hund, som kom hjem etter diverse turer med buss og tog.
Søndag morgrn dro vi ut for å trene med bruksgruppa til Asker hundeklubb. Vi gikk spor siste gang, og det var bra. Jeg har aldri sett rundering og hadde lyst til å lære noe om det.
Og det var gøy! Tippi var bare helt i hundre og flink. Hun fant de gjemte menneskene og tok apporten og leverte til meg. Deretter viste hun meg hvor de lå. Vi hadde to fine treningsøkter og dette blir det mer av.

21.oktober

Lise sendte meg bilde av Blacky fra deres tur i Telemark. Blacky tar vi noen gang med oss på formiddagstur, når det ikke passer hun er med Lise på jobben. Tippi vet at hun er mammaen hennes, og oppdrar henne litt, spes ved mye biting. Da legger hun forsiktig hele gapet over Blacky snute, og da er det slutt på bitingen, en liten stund. Ellers leker de kjempefint. Blacky går på dressurkurs og er veldig flink for alderen.

Blacky på tur i Telemark.

20.oktober

Jeg har vært inne på Kirsti side og hentet ut noen fine bilder av Rikke og Nike. De trener til hundeutstillingen på Kongsberg 9.11.08. Det blir spennende å se hvordan det går.

Nike er veldig flink til å stå pent.

Rikke trener til utstilling

19.oktober

Jeg har fått noen bilder fra Danmark av Ibsen. Han trives dernede, og tar for seg av hva naturen byr på. Han er veldig til frosker. Han går på dressurkurs og kan mange kunstner. 

Ibsen

10.10.08

I dag har jeg fått bilder av Monty. Det er hans fôrvert Gisela i Sveits som har sendt dem. Hun skriver at det går veldig fint med ham og at han veier 20kg.

Monty hjemme i Sveits

1.oktober

Tippi og jeg var sammen med Asker hundeklubb og gikk spor søndag formiddag. Det var første gang vi gjorde det og det ga mer smak. Tippi gikk med nesen litt høyt de 2 første gangene vi gikk men 3 gang, hadde hun skjønt det og gikk veldig bra. I morgen skal vi på fjellet og trene ennå mer spor.  

Frøya

Aksa

Kirsti viser Rikke

26.september

I dag har Tippi og jeg tilbrakt flere timer sammen med Blacky. Hun er en deilig valp, minner veldig om sin mamma da hun var valp.

Blacky

Laika

Nike

21.september

Tippi og jeg har gått kl.3 i lydighet. Det gikk stort sett bra, feilene var vel mine. Dommeren syns hun var veldig fin.
Legger ved et bilde av Felix og Leo.

Felix

Leo

17.september

Tippi og Andrea var på agilitykurs igår. Tippi var iflg. Andrea kjempeflink bortsett fra at hun tullet litt på inngang på slalomen, veldig fin på felthinder.
Legger nå ut noen bilder fra jakttreningen fra valpetreffet. Kanskje noen av disse skal følge i pappas fotspor?

Dersom det skulle interesserer noen er Den norske Jordmor forening 100 år idag, og vi skal har landsmøte fra i morgen. Veldig dårlig for trening til helgens lydighetskonkurranse.

Pappa Zomby

Veldig kjekt med et håndtak, fant Rikke ut.

Frøya henter dummie

16.september

Jeg må bare innerømme at Kirsti tar bedre bilder enn meg. Starter med å legge ut noen av hennes bilder fra agility seansen.

Leo trener hopp

Tippi i slalom

Andrea og Tippi

15.september

Har fått bilder av Monty fra Tyskland idag. Her sammen med andre fremtidige førerhunde Norris, Vincent og Ryan. Han har vært på sommerferie i Toscana og det har gått bra. Susanne skriver at hun er fornøyd med ham.

14.september

I dag var Tippi's valper 4 mnd. og vi hadde valpetreff. Det kom 8 av 8 mulige, helt fantastisk. Vi fikk ennå en gang bekreftet at vi har hatt noen flotte valpekjøpere. Kenneth og Kari kom med barna og Zomby. Kenneth viste oss noen flotte fremadsender og det fine samarbeid, han har med Zomby. Han tok seg også tid til å vise dem som var interessert litt apporttrening. Andrea viste litt agility og mange prøvde seg etterpå. Kirsti viste hvordan man stiller til en konkurranse og klipp av ører. Vi i familien Helk koste oss veldig ved å se igjen valpene og deres eiere. Vi kommer til å ha et nytt valpetreff i januar. Legger ut flere bilder etterhvert.

Leken mamma og valp.

Lena og Nike trener slalom.

Kirsti viste på Blacky hvordan hun klipte ørene. Den stolte eier Lise holder.

Kenneth og Zomby viste oss jakttrening.

3.september

I dag har vi gått tur med Lise og Blacky. Stor gjensynsglede mellom mor og datter. Vi stilte henne opp, litt vanskelig da hun er så god på sitt.

Blacky

27.august

Her kommer så noen bilder av Rikke som Kirsti sendte meg. Tatt under trening, dere ser en fin stå. Tippi var aktiv igår, først trente vi lydighet på fellestreningen i Asker hundeklubb. Etterpå var hun med Andrea på agilitytreningen. Der var hun spinnvill første omgangen, men kjempeflink andre.

Rikke

Rikke trener stå.

26.august

Jeg legger ut noen fine bilder som Elisabeth sendte meg av Leo. I dag begynner Andrea og Tippi på agilitykurs igjen.

Leo, ingen liten tass

Leo

25.august

Tippi og jeg er hjemme fra en deilig tur på fjellet. Vi har fått flere fine bilder av valpene. Jeg legger dem ut etter hvert. Dette her er Aksa som nok er blitt den største av tispene, se på de flotte labbene. 

Aksa

19.august

I helgen som var møttes to av valpene Leo og Blacky. Lise sendte meg bildene fra treffet. Det var kjemi fra første stund, eierne trodde nok at de husket hverandre.

Blacky og Leo har kontakt

Leo og Blacky

18.august

Vel hjemme fra ferie. Jeg hadde fått flere hyggelige statusrapporter fra valpenes eiere. Idag legger jeg ut noen bilder av Nike som Ola og Lena sendte meg, fra deres ferie.

Nike i veska.

Nike hilser på geit.

17.august

Ibsen som nå veier 11,4 kg var med på sin første store fest lørdagkveld. Han koste seg med andre hunder og mange barn som ville kose med ham. Taklet alt bråket veldig bra, fikk ikke sovet noe særlig da de andre hundene stadig kom for å leke med ham. Idag har han vært helt utslitt og sovet hele dagen

Ibsen og Nora på fetter/kusinefest

16.August

Tippi trener vannapport vår siste dag i sommerhuset.

9.august

Vi hygger oss med Ibsen i Danmark. Han er veldig lik sin mamma på alle måter. Igår fikk vi besøk av hunden til min andre søster, en blandingshund Rosa. Nå er det full fart, og vår nyanlagte gressplen har det tøft.

Ibsen i full fart på stranda.

8.august

Tippi og Ibsen koser seg på stranden i Danmark. Det var stor gjennsynsglede da vi kom ned her igjen. Ibsen er en veldig kosete og grei hund. Han er renslig og sover fint i bur. Han kan sitt, kom og veldig lett å få øyekontakt med. Vi trener dekk og har ha hatt noen veldig nedklask. Han veide 10,4 kg da jeg tyvlånte en vekt hos den lokale El-butikk igår.

Mor og sønn.

1.august

Det har nå kommet inn flere meldinger om svømmende valper. Jeg tror at Rikke var først ute. Hun hadde sin første svømmetur på 9 ukers dagen.
Det virker som om valpene stortsett er ganske renslige nå.

Felix og Mari trener

Felix (en gang den minste hannen)

29.juli

I dag har Tippi hatt besøk av en av valpene. Det er to uker siden hun sist så noen av dem. Blackie kom på besøk og vi fikk henne knapt inn porten før Tippi kastet opp mat til henne. Blackie som akkurat hadde spist tok gjerne et måltid til. Det var rørende å se hvor glad de ble for å se hverandre.

Blackie leker med mamma.

Work of Time's Born to Be Black.

Mor og datter sitter pent.

28.juli

Jeg har fått hyggelige tilbakemeldinger fra Susanne som tok med seg Monty til Sveits. Han er begynt på valpekurs og det har gått fint. Han er vel den første av gjengen som har begynt på kurs, men det er mange som trener.

Monty på valpekurs i Sveits.

25.juli

Jeg er så heldig at jeg stadig får hyggelig meldinger på mobilen om hvordan det går med valpene. Jeg mottar også koselig bilder, her er et lite utvalg. Ellers koser vi oss hjemme mellom arbeidsøktene i det fine været, med den lille båten og bading.

Kirsti og Rikke på båttur.

Frøya hviler litt i sekken når hun er på tur med familien.

Felix

20.08.08

Valpene har det bra der de er nå. Jeg er så heldig at jeg har fått tilbakemelding fra deres eiere om at de har det bra. De fleste spiste litt dårlig til å begynne med, men det virker som det har bedret seg. De var ikke akkurat storspiste da bodde de her, men da fikk de også veldig mye melk fra deres mamma. Jeg kan huske å ha slitt litt med det på alle valpene jeg har hatt.
Ellers virker som om de har falt til hos sine nye eiere, sover bra om natten, ganske renslige og relativt flinke til å gå i bånd.

NIke koser seg i hagen hjemme hos Ola og Lena.

15.juli

Vi er nå hjemme fra Danmark. Det var en veldig vemodig avskjed med den siste valpen. Ibsen skal gjøre danske av seg, kjekk kar som ikke tisset inne de dagene vi var sammen med ham. Han spiste litt dårlig men ble da også brukt som malkemaskin så Tippi ikke fikk spreng. 
Tippi har nok vært lei over valpene var borte, hun har spist dårlig. Formen er imidlertid på vei tilbake og hun har vært på travetur i 2 timer med hesten idag. Hun er dessuten blitt en vannhund, det har skjedd helt plutselig. Hun som har vært den pysa, kastet seg i bølgene på stranden i Danmark.  

Tippi på stranden på Høvik.

9.juli

I dag går turen til Danmark med Tippi og Ibsen. Jeg har hatt en deilig morgen med hundene i hagen, Tippi har lekt masse med dem.
Ibsen veide idag 5720 gr og Leika 4300gr, det er nok ikke kjempestore hunder.

Morgenlek med mamma.

8.juli

En natt med 5 hunder som sov fra kl.23 - 06.30 var helt fantastisk. Ellers begynner det å bli litt vel trist uten alle valpene. Vi begynner å savne dem som dro, og det blir stadig værre å sende noen afsted.
Idag dro Aska med Arvid til Nesodden, Frøya(?) med sin familie til Porsgrunn og til slutt Leo til Fredrikstad.
Ellers har Andrea og Frida hatt med hunder på stranden og på ettermiddagen fikk Leo, Ibsen og Leika vært med på tur til stallen. Der fikk de møtt Jette som luktet godt, fordi hun også har valper og 2 frekke Jack Russel. De fikk hilst på Funky og gitt ham et slikk på mulen. 

Andrea og Ibsen på stranden på Sarbuvollen.

7.juli

For en forskjell det er på 10 og 8 hunder. Det er 2 færre å løpe ut med om morgen, og mye lettere å holde orden på når de er løse i hele hagen.
Det var 3 hunder som ble hentet idag, Felix dro til Hønefoss med sin familie, Nike til Oslo med Ola og Lena og lille Blackie til Lise rett borte i Solvikveien her på Høvik.
Nattrapportene var gode for de hundene som dro igår, Rikke har tatt et tisse uhell idag (jeg er så stolt) og Monty er kommet seg vel frem til Sveits.

De er blitt flinke til å sove i bur.

6.juli

I dag var det reisedag for 2 av valpene. Først kom Kirsti og hentet Rikke, de skulle til Arendal. Kirsti og 5 hunder dro avgårde, kveldsrapporten fortalte om endel hyling på veien.
Så kom Susanne med en bag full av leker og testet hannene, hun tok med seg Monty, som hvis alt går bra blir førerhund. I morgen tidlig går turen til Sveits for Monty.

Kirsti & Rikke

5.juli

Pappa Zomby har vært her idag, sammen med sin familie. Han fikk hils på alle valpene, han er bare helt utrolig grei og tålmodig med dem. Jeg gikk selvfølgelig tom for batteri på kameraet akkurat idag, så det ble ikke så mange bilder.

Mamma Tippi og pappa Zomby med valpene og Kenneth (Zomby eier)

4.juli

I dag var det for varmt til å gå tur. Vi har sluppet dem flere ganger i hele hagen. Da fyker de rundt og leker. De fleste kommer greit når jeg roper. Det er verre med dem som har sovnet under en busk.
Johan dusjet valpene flere ganger. To av dem stilte seg rett under flere ganger. De som får hann Nr.3 og tispe Nr.4, får nok vanngale hunder. 

Johan dusjer valper.

3.juli

I dag har Johan og Fridtjof hatt halvparten av valpene opp og ned i veien. Det tar litt tid så resten hadde sovnet før de ble ferdig. Gutta har skjønt at de må skrive logg, så de vet hvem som har gått tur og tar resten i morgen.
Utpå kvelden kom Berit, som er Tippi's oppdretter og 6 andre flat-oppdrettere/interesserte og så på valpene. Det ble mye hyggelig hundeprat.

Tippi ammer valpene.

2.juli

Vi har vært hos dyrlegen med alle valpene idag. De fikk helsesjekk, mikrochipsmerket og vaksine. Det gikk kjempefint, alle valpene oppførte seg veldig fint på bordet. Det kom et lite pip fra noen da chipsen ble satt men det gikk fort over for de hadde så gode godbiter.

Det var en avslappet stemning hos dyrelegen. Valpene fikk melk av Tippi samtidig med at hun lekte med dem.

1. juli

I natt har valpene prøvd å sove i bur. Frank har lagd en anordning, der 2 bur er i hver ende av en innhegning. De fleste av valpene sov i et av burene.

Nora er 18 år idag. Hun koser seg med valpene og et rygende ferskt førekort i baklomma.

30.juni

Vi har hatt besøk av to voksne hunder idag. Første kom Trine med sin flotte store riesensnauser Atlas. Det gikk veldig fint og etterhvert tok valpene seg en runde i hagen etter ham. Da Kirsti kom med puddelen Mascot, var de litt trøtte, men syns at han hadde veldig fine ører. 

Valpene i utegården sin.

29.juni

Jeg har veid alle valpene idag, det er i grunnen helt unødvendig, men litt morsomt. Jeg gjorde det i forbindelse med at de ble stelt på bordet. De har alle gått opp 400-500gr. siden onsdag. Jeg så også at deres merking blir fortere slit av når de er så mye på gress.
I går kveld var det dramatikk. Tippi skulle hoppe inn til valpene og det er ikke lett for de svinser rundt. Hun landet på tispe Nr.4, som fikk vondt i benet, var ganske halt en times tid. Vi vurderte å dra til vetrinæren med henne, men etter å ha slappet av på sofaen med Johan og fått litt fiskepudding av Nora, var det full fart igjen.   

Tispe nr.4 får mye omsorg.

28.juni

Idag har vi flyttet valpene ned til dukkestua og de har fått en stor innhegning på gresset. De koser seg der, graver og ordner. Vi har hatt halsbånd og gått tur med noen av valpene.  

Fridtjof med Tippi og Johan med hann Nr.5.

27.juni

Valpene har vært med mamma sin på tur rundt huset. Selvom hagen er hundesikret, blir man ganske nervøs når de gjemmer seg i buskene.

26.06.08

Valpene er pr. idag ikke redde for tordenvejr, det har akkurat vært et skikkelig uvejr over oss. Ingen tok noen notis av det. Ellers har vi hatt "åpent hus" idag. Det kom 3 familier som fikk se valpene i fullfart.

Hannhund Nr.3

25.06.08

Valpene har fått deres siste markkur idag. De har også fått klippet klør. Det går veldig fint, noen piper litt men det er ingen kamp å få det til.

Her trener en liten tispe på skospising. Læringen er kanskje størst hos eieren av skoen som er blitt bedt om å fjerne den.

24.juni

Vi har hatt "åpent hus" for valpekjøpere idag. Det kom 3 familier, alle skulle ha tisper. Så jentene var i fokus. Vi stilte hundene på bordet og de var ganske flinke.

Tispe Nr.9

23.juni

Idag har vi lekt "kom" leken. Jeg går bort fra valpene og roper kom, når de da kommer springende, får de fiskepuddingsbiter.

Tispe Nr.8

22.juni

Idag tok vi de siste valpene på kjøretur. Det har gått veldig fint. Alle blir børstet hver dag nå, i helgen har vi hatt god hjelp av Amanda.

Slapper av ute.

21.juni

Idag har vi hatt " åpent hus " for valpekjøpere og fikk besøk av to familier. Valpene har stortsett vært ute hele dagen. Vi var ikke så fornøyde da de vekket oss kl.5 i morges. da var det full fart med spising og leking.

En deilig liten hann, Nr.5.

20.juni

Nå har vi hatt alle hundene på en liten tur ned innkjørselen, enkeltvis sammen med meg. Det har gått veldig fint, en liten tispe syns det var skummelt men gjorde det. Ene av hannene tok seg en liten runde uten meg, skulle undersøke en barnevogn, men kom da jeg ropte på den.

Tispe Nr.6 i farta.

19.juni

Vi har hatt fint besøk idag. Ikke mindre enn 3 oppdrettere var og så på valpene. Blant dem var Zomby's oppdretter Kira , Spader Damens.

Tispe Nr.4

18.juni

Utover veiing og negleklipp, har vi hatt 3 valper på kjøretur idag. Det gikk veldig fint, Tippi var med og roet det hele ned. Jeg har også hatt to hunder, hver for seg, på tur ned innkjørselen og litt ut på veien.Det var ikke noe problem, begge fulgte fint etter meg, snuste litt og tisset i gresset.

Tispe Nr.1, størst av tispene idag, 2224 gram.

17.juni

Valpene har vært ute veldig mye idag, de koste seg veldig. Tippi er veldig flink mamma, ammer dem masse, leker og kjefter i passe mengde.

Tispe Nr.2 trener på å stå pent på bordet. Kirsti har tatt mange gode bilder.

16.juni

Kirsti, Nora og jeg har hatt alle valpene oppe på bordet idag. Kirsti tok bilder av alle sammen, så det blir spennende å se.

Jeg (Nr.4) har gjemt meg. Det ligger en annen valp bak også. Det var tilløp til panikk da de ikke fant oss.

15.juni

Valpene har vært ute mellom regnskurene. Nå er det full fart rundt på hele terrassen.

Tispe (Nr.9) leker ute på terrassen idag

Her er diadram over valpenes vekstkurve.

14.juni

Vi har fremtidige hannhundeiere fra Danmark på besøk. De  har fått bruke tørkerullen, så de er klare for valp i juli. 
 

Anna og alle guttene.

13.juni

I dag har den ene hannen rundet 2 kg. De har vært ute ganske lenge, men jeg ser at jeg må avlegge Biltema et nytt besøk og få kjøpt flere lengder med gjerde. Småtassene liker å løpe rundt nå.

Vi har begynt å legge inn kennelnavn på valpene etterhvert som valpekjøperne melder dem inn, se under valper.

En liten undulat. Hann (Nr.3)

12.juni

Valpene har vært ute i 1 time idag. Tippi var sammen med dem og de lekte med litt små leker og hverandre.

Tippi står og ammer samtidig med hun rydder maten.

11.juni

I dag har vi gitt alle valpene markkur, klippet negler og veid dem. Markkuren var litt vanskeligere enn sist, men vi fikk det i dem. Alle har gått fint opp i vekt, den minste tispen veier 1208 gram og den største valpen som er hann veier 1920 gram. Det ser ikke så mye ut når man ser på dem.

Nora gir den minste hannen (Nr.5 1458 gram) Banminth markkur.

10.juni

Vi ble vekket av 10 sultne små valper før kl.06 i morges. De hadde ikke roet seg på morsmelk. Håper ikke det er en trend. Det har vært mye lek i kassen idag.

9.juni

Idag har vi hatt besøk av valpekjøpere fra både Fredrikstad og Hønefoss. Ellers har Tippi begynt å kaste opp mat til valpene, det er helt normalt men nå vi passe på at hun selv får nok mat. Vi får holde henne unna valpene når hun akkurat har spist. Det ser også ut til at hun nå foretrekker å stå og amme. Minste tispa rekker såvidt opp hvis hun står på tå og på de bakre jurene.

Gutta fra Fredrikstad med hannhund (Nr.3),tispe(Nr.9) og mamma Tippi bak.

Mari og Mikkel med hanner.

8.juni

Idag har vi hatt besøk av fremtidige tispeeiere fra Oslo og Porsgrunn. Tippi har for første gang lekt med en av valpene, veldig koselig å se.

Tispe (Nr.1) koser seg på fanget.

7.juni

De er mye flinkere til å spise idag, står mer opreist når de spiser. Ellers har vi hatt besøk av valpekjøpere fra Nesodden.

6.juni

Kim André og Maria kom sammen med sine foreldre for å se på hundene. De skal ha med seg en tispe hjem i juli.
Ellers har valpene fått 2 måltider idag. De er blitt flinkere til å spise men griser noe veldig ennå.

Maria med hannhund (Nr.7) og Kim André med tispe (Nr.8)

5.juni

Idag har vi hatt besøk av to valpekjøpere. Lise og Julie, venner av familien og som bor her på Høvik. De skal ha en tispe, har naturlig nok vært her endel ganger før.
Dessuten har vi hatt besøk av Susanne som skal ta med seg en hannhund ned til Tyskland.

Her er største hannen(Nr.10)

4.juni

Nora og jeg har vasket hunder idag, 11 stk. Etter de små hadde fått i seg (mest på seg) risgrøt i dag, vasket vi hele gjengen. De fleste syns at det var deilig, negleklippen gikk også bedre idag. 

Minste tispa (Nr.8) koste seg veldig da hun ble badet.

3.juni

Vi har prøvd oss på litt mat idag. Det var akkurat så grisete som alle sier det er. Risgrøt med litt kjøttdeig er rene limet, selv ikke matglad Tippi, klarte å få dem rene. Fra å ha 10 små blanke valper, har vi 10 små halvskitne. Hvis ikke Tippi får dem rene i løpet av natten, må de vaskes.

2.juni

Jeg tok sjansen på et bilde med åpne øyne idag, tok det litt langt fra. Tippi har ammet dem uten for kassen idag, det syns hun var deilig. Det blir alt for varmt i kassen nå som vi har så høye kanter. Etterpå krabbet valpene rundt på oss og flere sovet på fangene våre.

To små tisper leker.

1.juni

I dag fikk valpepappa Zomby og eieren Kenneth nok en 1.pr. i Elite jakt. Vi gleder oss på deres vegne og gratulerer med ennå en flot prestasjon.

Hele gjengen prøver mammas seng, etter en stund var det flere som krøp ut og la seg til å sove på gulvet. Ganske modige små valper.

31.mai

De likner på små hunder nå, åpne øyer og beveger seg betraktelig bedre, bare på et par dager.

Sovende skjønnhet (Nr.9 tispe)

30.mai

Idag er det varmt for store og små. De små har spist veldig ofte. Om 5 dager skal de begynne å få mat av oss i tillegg til morsmelk.

Står gjerne opp ned og spiser.

29.mai

Nå begynner det å bli skikkelig liv i valpekassen. De er også begynt å forholde seg mer til hverandre. Det ser ut som de biter på kameratene, men det er mulig at de leter etter pupp.

Jeg er litt redd for å utsette øynene for skarpt lys så det blir mest sovende hunder.

28.mai

I dag har alle fått markkur. Det gikk over all forventning å få det i dem. Et par cm Banminth på fingeren, inn i munnen og sugde det av. Noen prøvde å riste kraftig på hodet for å få det ut igjen.
Alle har nå åpne øyne.

Nest største gutten (Nr.7) rundet 1 kg idag.

27.mai

Nå har alle, unntatt en tispe åpnet øynene. Noen ganske mye og andre bare såvidt. Vi måtte ta en negleklipp idag også, utrolig hvor fort de vokser. Kjenner at valpene er sterkere siden sist, litt vanskeligere å holde og ikke helt så fornøyd med å suge på en finger.

Nr.6 (tispe) i går kveld, før hun fikk gløtt på øynene.

26.mai

Sent i går kveld åpnet en liten tispe (Uten) halvparten av venstre øye. Litt mer idag, ser ingen andre foreløpig. Vi kan ikke ta bilder av dem med en gang de åpner øyene. De skal ikke utsettes for veldig skarpt lys den første tiden.

Tispe(Bryst) slapper av etter maten.

25.mai

Så har alle doblet sin fødselsvekt, og alle kan gå. Det er 280 gram forskjell på største hann og minste tispe, begge er like spreke. Når guttebassen veiver med hodet fyker de andre til siden. Han og en av hans brødre må spise litt for seg selv i blant.

24.mai

I går kveld var 3 på vei ut av valpekassen, så Frank fikk satt på en planke til i en fart. De begynner å få beina godt under seg nå, går et skritt og ramler om.

Vi vil ut til mamma.

23.mai

Vektkontrollen i dag viste at 7 av valpene hadde doblet sin fødselsvekt, de 3 andre ligger noen få gram fra. 

22.mai

Tålmodig mamma i kassen. Idag skal hun få kort versjonen av turen langs vannet.

21.mai

I dag har vi klippet negler på hele gjengen slik at de ikke klorer opp Tippi når de drikker melk. Det var 180 små negler som ble kortere.

Her klipper jeg hann Nr.3. Litt skummelt til å begynne med.

20.mai

I dag har flere av valpene vært oppe på alle fire, bare sekunder før de har ramlet over ende.

Sjekk det flotte sugetaket og den lille rosa tungen i munnviken. Vi ammeveiledere hadde vært arbeidsledige hvis alle nyfødte sugde slik.

19.mai

I går ble Tippi tante til nye Klokkeråsen valper og vi gratulerer Berit med kullet.
Det virker som Tippi har bra øking på melken, så alle har lagt fint på seg.

En nydelig liten tispe.

18.mai

Idag har nesten alle valpene gått opp mellom 80 og 130 gram siden de ble født. De skal visstnok ha doblet vekten rundt 10 dager.
Gutta veier henholdvis
Nr.3 : 413 gram
Nr.5 : 376 gram
Nr.7 : 450 gram
Nr.10: 460 gram

"Gutta" i samlet flokk.

17. mai

Hurra for 17.mai.

16.mai

Alle valpene har det bra. De er nå veid alle sammen og går fint opp i vekt. Tippi spiser veldig bra og er ute flere ganger om dagen. Det blir turer opp og ned i veien, og så vil hun tilbake til valpene.

En liten tas hviler på mammas forben.

15.mai

Så er Tippi's valper kommet, første kom i går kveld 21.40, det var en tispe. Deretter kom de i rask rekkefølge 6 tisper og 4 hanner endte det opp med, siste kom 01.14. Ingen trengte hjelp, alle var spreke og det var rett på puppen. Det var en fantastisk opplevelse å få overvære fødselen. Det var kun lett panikk da vannet gikk før første valpen var kommet og det var helt grønt(i min bransje er det ikke helt bra). Da var det fint å ta en telefon til opdretter Berit (Klokkeråsen) som beroliget med at dette var normalt. Takk til henne for det.
Tippi er flink til å stelle valpene og det virker som alle suger fint. Tippi er veldig trøtt og sover mye, det er nesten umulig å få henne bort fra valpene for å gå ut å gjøre fra seg. Jeg følger godt med på henne, da vi hadde manko på noen morkaker, hun var så utrolig rask til å få dem i seg, da valpene kom.
Jeg vet at dere som har meldt deres interesse som valpekjøper lurer på hvordan det bli, gi oss noen dager til å finne ut av dette her, så får dere beskjed alle sammen.

14.mai kl.11.00

Tippi er nå i fødsel, det burde komme valper i løpet av dagen. Det er mye ut og inn her, hun vil veldig gjerne gjemme seg i buskene.

7.mai

Tippi har vokst 10 cm rundt magen på en uke. Det er bra med spark fra valpene og Tippi er i ganske god form.

Johan ordner med tannpussen. Tannkremen smaker lever og er veldig god!

26.april

Idag har vi kjent valpene sparke i magen på Tippi. Kjempegøy og deilig å vite at det er liv der.

Svikter ikke jobben som avisbud.

19.april

Zomby, den vordende valpepappaen og Kenneth (eier og fører) fikk 1.pr. i Elite Jakt idag. En fantastisk  prestasjon, vi gratulerer!

Zomby i arbeid

15.april

Andrea og Tippi var på deres siste agilitytrening før valpene kommer. De trente fremadsendinger på noen veldig små hindere, og hun var flink.

10.april

I dag har jeg vært og kjøpt valpefôr til Tippi. Hun trenger nå litt mer energi i fôret enn tidligere. Jeg valgte den samme fôrtypen "Precept" som jeg har brukt før. Da brukte jeg Precept Plus, et voksenfôr.

9. april

I dag har vi vært på ultralyd med Tippi for å se om det var valper. Det var det. Vi har gått og kjent på magen hennes hele uken og syntes vi har kjent noen kuler der, men vi tok en ultralyd for å være helt sikker.

13. mars

I dag har Tippi bursdag og hun har blitt paret med Zomby.