Born-kullet

Aksa på tur

Det er nå 11 år siden vårt første kull ble født og her er oppdateringen om hvordan det er med dem i dag.

Det er dessverre 4 som ikke er mer:

Mamma Tippi: Ble 12,5 år. Hun var en veldig frisk hund hele livet men i sommer var det ikke noen medisiner som hjalp på hennes vonde skulder så da valgte vi å la henne slippe.

Monty: Ble drept i bilulykke da han var 5 år. Et spes. stort tap for eier da han var førerhund.

Blacky: Døde av en veldig hissig miltkreft 8,5 år gammel. Lise som eide henne har nå en ny flat "Skippy" fra kullet vårt i 2017.

Leo: Fikk problemer med at maten kom i luftrøret og de valgte å ikke operer ham da han ble dårlig av lungebetennelse igjen. Han ble 9,5 år.

På resten av hundene er det gode tilbakemeldinger:

Ibsen: Han bor i Danmark og har vært en frisk hund. Han ble også kjørt på av bil men overlevde med et brukket bein. Han ble lappet sammen og har hatt det fin. Litt stiv i det beinet. Han er far til 16 og bestefar til veldig mange.

Rikke: Hun har også blitt mor til 5 fine hunder og bestemor til 8. Hun er frisk rent bortsett fra at hun etter valpingen utviklet epilepsi. Hun har anfall med opp til 1/2 års intervaller og hun er ikke medisinert. Dyrlegen mener ikke det er arvelig.

Laika: Det går veldig bra med Laika, forteller Marianne. Hun er en usedvanlig sprek 10 åring.Vært veldig lite syk. Bare vært hos veterinær i forhold til vanlig kontroll. Hun er stort sett glad som andre flatter.

Frøya:Familien sier at Frøya har gitt dem alle veldig mye glede. Hun er kjempeglad i å gå tur - alltid glad og fornøyd. Legger seg flat for alle hunder vi møter - store og små. Eneste gangene hun sier kraftig fra  - og faktisk kan gå til angrep på en annen hund er hvis den andre hunden er i vårt hus eller vår hytte før hun kommer inn. Hun har vært frisk hele tiden - har noen kuler på brystet - men veterinæren vurderer og følger med på de - anbefaler ikke operasjon hvis de ikke er plagsomme -og at de sannsynligvis er fettkuler. Har hatt en av de i flere år.

Felix: Øystein forteller at Felix er i god form og fortsatt en aktiv hund. Aldri vært syk eller skadet (øyekatarr 1 gang, det er det hele!). Tur, svømming og snøbading er toppen. Han vil helst på tur hele tiden, men er rolig av lynne og skikkelig doven om morgenen. Mange er misunnelige på oss som har en flat av det litt rolige slaget, og ikke minst er noenlunde lydig. Felix er nok i ferd med å bli litt stivere enn i yngre dager, særlig i ene skulderen. Har haltet litt av og til i vinter. Tenkte vi skulle la han svømme idag og se om det er bra for han. 

Nike: Er frisk som en fisk fremdeles. I vinter var første gang hun ikke fikk være med på de lengste skiturene, men hun viser ellers minimalt av aldringstegn. Har fjernet en del lipomer, aldri noe ondartet. Hun er pensjonert fra tilværelsen som blodgiver, forteller Ola 

Aksa: Arvid og Synnøve forteller at de er veldig fornøyd med Aksa og at hun har vært frisk men fjernet 6 små kuler over tid. Det har vært kreft av den minst aggressive formen. Hun har vært på mange tusen kilometer tur med kløv sammen med Arvid.

 

 Jeg har spart hele dagboken fra da kullet var valper og kan fås dersom noen ønsker det.